LG Multi V III – ефективне рішення для великих об'єктів: європейський досвід встановлення
Фото надане LG-One

LG Multi V III – ефективне рішення для великих об'єктів: європейський досвід встановлення

Цього року компанія LG Electronics (LG) має намір закріпити успіх минулого року і продовжити установку мультизональних систем LG Multi V III і LG Multi V IV на великих об'єктах комерційної нерухомості в Україні. Таким чином, українські девелопери переймають досвід європейських колег, які давно оцінили переваги цих систем. 
Мультизональна система LG Multi V III відрізняється високою енергоеффектівностю і продуктивністю, що робить її економічно вигідною для установки на великих об'єктах. Систему також вигідно відрізняють технологічний монтаж, виняткова зручність експлуатації і сучасний дизайн внутрішніх блоків.

Краще рішення для готельного бізнесу
При установці кліматичного обладнання дуже важливо інтегрувати обладнання в проект ще на етапі проектування або реконструкції будівлі, коли вибір системи не обмежений вже існуючими рішеннями будівництва. Однак це не завжди можливо. Якщо закрити установу на ремонт не вдається, девелоперам доводиться використовувати поетапну установку кліматичних систем. Наприклад, власники 4-зіркового готелю «Arcadia» (Ганау, Німеччина) при заміні старого обладнання зупинили свій вибір на мультизональної системі LG Multi V III, яка відрізняється технологічним і простим монтажем. Під час установки цієї системи в готелі був тимчасово закритий тільки 21 номер зі 105, щоб прокласти 800 метрів комунікацій. А додатковою перевагою стало те, що для установки кліматичного обладнання не знадобилося навіть міняти проводку, яка була встановлена ​​30 років тому. При цьому витрати на електроенергію вдалося знизити до 20%. Був знижений також рівень шуму, що особливо важливо для комфортного відпочинку гостей готелю. «Ми дуже задоволені кліматичним устаткуванням LG, – говорить Маркус Шоенштуль, директор готелю «Arcadia». – Після установки кліматичного обладнання компаніі LG Electronics всі наші гості завжди залишаються задоволеними».
Установка мультизональної системи LG Multi V III в готельному комплексі «GLOBANA» у Лейпцигу (Німеччина) – це ще один вдалий приклад. Цей готель часто використовують для проведення модних показів, тому одним з найважливіших критеріїв вибору став сучасний дизайн внутрішніх блоків. Блоки LG Art Cool відмінно підійшли для цього завдання, вони дозволили підкреслити інтер'єр номерів і зокрема конференц-залу готелю. «Виходячи з наших вимог – низький рівень шуму і споживання енергії, а також сучасний дизайн – ми вибрали компанію LG Electronics. Вона запропонувала ідеальне для нас рішення, – прокоментував Франк Рослер, директор з реалізації продуктів компанії «TGM GmbH». Компанія LG Electronics також навчила персонал готелю «GLOBANA» принципам експлуатації свого кліматичного обладнання.
Оптимальний клімат в кожному приміщенні
Одним з найбільших об'єктів у світі, на якому встановлено ​​LG Multi V III, є комплекс Екс Цезальпін в Бергамо (Італія) загальною площею 68 тис. квадратних метрів. Поверхня цього комплексу повністю скляна, тому упродовж дня будівля прогрівається нерівномірно. Це істотно ускладнює завдання вибору кліматичного обладнання. Рішення, яке запропонували фахівці компанії LG Electronics, дозволило забезпечити оптимальний мікроклімат для кожної окремої зони. Мультизональна система LG Multi V III забезпечила можливість одночасно прогрівати та охолоджувати різні зони будинку. В іншій будівлі комплексу було встановлено ​​систему LG Multi V Mini з теплонасосною установкою. Ця система є оптимальною для невеликих офісних і житлових приміщень, а також окремо розташованих будівель завдяки невеликим зовнішнім блокам, які займають на 46% менше площі, ніж блоки інших серій. При цьому до одного зовнішнього блоку можна підключити до 9 внутрішніх блоків, розташованих досить далеко один від одного. «Продукти LG універсальні і легко можуть бути пристосовані до вимог будь-якого приміщення, – сказав пан Феррарі, технічний директор компанії «Brescia2Progetti». – Крім того, вони дозволяють значно економити на електроенергії та обслуговуванні самого обладнання».
Можливість LG Multi V створювати оптимальний клімат у кожному окремому приміщенні визначила вибір цієї системи в якості кліматичного обладнання в університеті Саленто (м. Лечче, Італія). Системи кондиціювання та вентиляції LG Multi V II і III забезпечили зональне регулювання температури, а завдяки простоті і зручності установки зовнішніх блоків заміна кліматичного обладнання у всіх п'яти будівлях університету була завершена всього за два місяці. Фахівці університету Саленто високо оцінили роботу фахівців LG і можливості LG Multi V: «Я особисто переконалася у тому, що мультизональні системи LG Multi V мають найкращий коефіцієнт продуктивності, – сказала Леда Бонфантіні, інженер університету Саленто. – Крім того, технічна підтримка фахівців компанії забезпечила максимально стислі терміни виконання проекту».
Висока енергоефективність та економічність системи
Мультизональні системи LG дозволяють значно знизити споживання ресурсів. Так, наприклад, головним критерієм вибору нового кліматичного обладнання для оновленого офісу компанії «Bouygues» (Париж, Франція) стала енергоефективність. Після аналізу об'єкта його власникам був представлений проект системи Multi V Water. На відміну від традиційних мультизональних і «чилер-фанкойл»-систем, зовнішні блоки цієї системи розташовані всередині будівлі, а тепло і холод формуються не тільки за рахунок фреонового, а й водяного контуру. Такий принцип роботи забезпечує високу енергоефективність та економію ресурсів. Як результат, після 56 днів тестового періоду, витрата води у всьому будинку зменшився на третину, а сенсорна система управління Multi V Water істотно скоротила споживання електроенергії. Цей проект ще не завершений, і до 2014 року в офісі компанії «Bouygues» буде встановлено ще 70 блоків LG Multi V Water Sync II.
В Україні мультизональні системи LG встановлені на таких великих об'єктах, як: ТРЦ «Любава» у Черкасах, готель «Ramada Encore Kiev» і ТРЦ «Фабрика» у Херсоні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5910
Aquatherm Kyiv 2024