Українські девелопери вибирають мультизональну систему LG Multi V III
Фото: LG Electronics
LG Multi V III встановлена ​​в черкаському ТРЦ «Любава»

Українські девелопери вибирають мультизональну систему LG Multi V III

Компанія LG Electronics закріплює успіх минулого року та готується до реалізації нових об'єктів на базі мультизональних систем LG Multi V III і LG Multi V IV. Перший серед них – новий торгово-розважальний центр «Любава» в Черкасах.

ТРЦ «Любава» – це результат редевелопмента інвестиційно-девелоперською компанією «Будхаус Груп» приміщення колишньої трикотажної фабрики. Коментує комерційний директор компанії «Будхаус Груп» Максим Гаврюшин: «Наша компанія займається розвитком торгових центрів і готелів. Станом на 2012 рік ми вже проінвестували понад $200 млн. в цю індустрію, і ось черговим відкриттям 2013 є ТРЦ «Любава» площею близько 26 тис м². До старої будівлі фабрики ми добудували ще обсяг близько 20 тис. м², що дозволило організувати простір правильно і зробити зі старої фабрики, яка не працює, чудовий торгово-розважальний центр. А завдяки новітнім технологіям компанії LG Electronics ми зможемо значно скоротити витрати на електроенергію».

«Мультизональні системи кондиціонування LG Multi V III відповідають всім основним вимогам до сучасних комерційних кондиціонерів, – розповідає Олег Котик, директор по B2B-продажах компанії LG Electronics. Вона має високу енергоефективність, що робить її оптимальним рішенням для кондиціонування будівель різного функціонального призначення. Ще однією важливою особливістю цієї системи є можливість підтримувати різні температурні режими в одній будівлі – наприклад, подавати тепло в одне приміщення, а холод в інше. Таким чином, у кожному з 60 магазинів торгово-розважального центру «Любава» можна створити свій унікальний мікроклімат».

Торгово-розважальний центр «Любава» в Черкасах – це вже не перший успішний проект, де реалізована система кондиціонування компанії LG Electronics Multi V III. У 2012 році ця система була встановлена ​​в Херсоні на ТРК «Фабрика». Перш ніж зробити свій вибір, розробник проекту – інвестиційно-девелоперська компанія «Будхаус Груп» – розглянула всі доступні в Україні моделі кліматичного обладнання. Система LG Multi V III привернула увагу девелоперів високою продуктивністю та енергоефективністю. У результаті система була встановлена ​​на першій лінії ТРК «Фабрика», а після закінчення декількох місяців обладнання було запущено і на другій лінії. На даний момент мультизональна система LG Multi V III створює оптимальний мікроклімат у більш ніж 200 магазинах, фастфудах, спортивно-розважальних та культурних закладах загальною площею 65 500 м².

Ще одним успішним проектом 2012 року стала установка LG Multi V у готелі Ramada Encore Kiev площею 48 000 м². Спочатку на цьому об'єкті передбачалася використовувати системи «чілер-фанкойл». Однак після аналізу запроектованого обладнання та його енергоефективності був представлений проект системи Multi V Water. На відміну від традиційних мультізональних і «чілер-фанкойл» систем, зовнішні блоки системи Multi V Water розташовані всередині будівлі і в якості джерела тепла використовується тепло грунту. Такий принцип роботи забезпечує високу енергоефективність роботи (СОР> 5,3) – це на 40% вище, ніж у систем з повітряним охолодженням конденсатора. При одночасній роботі в двох різних режимах – охолодження і нагрівання – СОР можна збільшити до 80%. Монтаж системи можливий скрізь, де є постійний доступ до води, при цьому кількість фреонових трубопроводів у приміщенні буде мінімальним. Робочий тиск до 45 кгс/см дозволяє використовувати систему у висотних будівлях.

Системи LG Multi V III встановлені на багатьох об'єктах в усьому світі, у тому числі у всесвітньо відомій Американській Академії GEMS в Абу-Дабі, ОАЕ, в будівлі медіа-центру Viacom 18 Media в Мумбаї, Індія та Oscar Cajado в Сан-Паулу, Бразилія, а також у казанському Селищі Універсіади 2013 у Росії. Крім високої енергоефективності, економічності та екологічності LG Multi V III, девелопери всього світу обирають цю систему завдяки таким перевагам як малі габарити зовнішніх і внутрішніх блоків і, як наслідок, мінімальний простір для інсталяції, зручність в обслуговуванні, низький рівень шуму і відмінна система фільтрації повітря всередині приміщень, яка дозволяє створити здорову атмосферу в усіх приміщеннях, що кондиціонує LG Multi V III.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5835
Aquatherm Kyiv 2024