Компанія Hoval розробила систему кондиціонування для дата-центрів

Один з провідних розробників енергоефективних систем кондиціонування в Європі, компанія Hoval представляє систему ServeLine, розроблену спеціально для створення клімату в приміщеннях дата-центрів. Дана система на базі адіабатичного випаровування дозволяє скоротити витрати на енергію та забезпечити регламентовані кліматичні умови в серверних приміщеннях.

Як відомо, дата-центри забезпечують зберігання цінної бізнес-інформації на серверах, а функціонування серверів пов`язано з великим споживанням енергії і виділенням надлишкового тепла. Головні вимоги при установці систем кондиціонування повітря в таких приміщеннях - це найвища надійність, низькі витрати на енергію і експлуатацію, можливість модульного нарощування, низький рівень шуму, наявність повітряних фільтрів для захисту обладнання і невеликі розміри. Природно, далеко не всі доступні на ринку системи відповідають таким специфічним вимогам.

Тим не менш, компанії Hoval переконливо вдалося довести, що створити ідеальну кліматичну систему для дата-центрів - посильне завдання. ServeLine - це не просто енергоефективна система, а система, що відповідає всім вимогам розміщення в дата-центрах. Згідно зі стандартами ASHRAE, в дата-центрах температура припливного повітря повинна складати від 20 до 26 градусів, а вологість - від 30% RH до 65% RH - ці параметри ефективно забезпечуються, завдяки ServeLine.

Система ServeLine була розроблена в 2012 році і вже на лютий 2013 заплановано запуск цього продукту в Австрії, Німеччині і Швейцарії, а на червень - в Італії та Великобританії. Продажі на інших світових ринках заплановані на вересень 2013 року.

Впровадження ServeLine, на думку фахівців Hoval, стане важливим кроком на шляху розвитку Green IT - напрямки по створенню і впровадженню екологічно чистих інформаційних технологій.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5520
Aquatherm Kyiv 2024