DAIKIN McQuay встановив високопотужний чиллер на хмарочосі Burj Al Arab

Найбільший світовий виробник кліматичного обладнання DAIKIN McQuay, який здійснює кондиціювання повітря в культовому хмарочосі Burj Al Arab в Дубаї (ОАЕ), провів офіційний запуск воістину гігантської системи централізованого холодопостачання - чилера WCT 6000, іменованого найбільш потужною комерційною централізованою холодильною машиною в світі.

Концерн DAIKIN McQuay встановив чиллерні системи для Burj al Arab і Jumeirah Beach, загальною потужністю 12,800 тон охолодження, а також системи централізованого холодопостачання для проектів One & Only Royal Mirage і Business Bay. На святковому гала-вечері в бальному залі Al Falak на 27-му поверсі багатоповерхового комплексу Burj Al Arab, понад 200 гостей мали можливість ознайомитися з повною специфікацією нового чилера. Вище керівництво компанії DAIKIN McQuay, що прибуло на цей захід з усіх континентів, виступило приймаючою стороною цього торжества, охарактеризованого справжнім проривом у економічної експлуатації високопотужних чиллерних установок.

Холодопродуктивність установки, яка забезпечує кондиціювання повітря в Burj al Arab і Jumeirah Beach досягає 22 МВт. Як стверджує виробник, WCT 6000 - не тільки найбільша, але і найбільш економічна повітроохолоджувальна установка, доступна в даний момент на ринку. До складу установки входить два двоступеневих відцентрових компресора, між ступенями встановлені економайзери.

Francois Boueri, президент DAIKIN McQuay на Близькому Сході, охарактеризував нове обладнання так: «Чиллери серії WCT являють собою найбільш передову розробку в широкому спектрі інноваційних рішень компанії DAIKIN McQuay, традиційно вважається провідним ринковим експертом з постачання систем холодопостачання в країни Близького Сходу».

Claudio Capozio, генеральний директор DAIKIN McQuay з розвитку бізнесу в Європі, на Близькому Сході і в Африці, прокоментував розробку і запуск в експлуатацію нового обладнання: «Унаслідок зростання споживання і вартості електроенергії, системи централізованого холодопостачання для офісних, промислових і житлових об'єктів вимагають підвищеної рівня ефективності, надійності та екологічності».

На заході була присутня велика кількість провідних регіональних інженерних і будівельних підрядників, високо оцінили ефективність 6000-тонної системи. Її витрати становлять 0.648 кВт енергоспоживання на тонну холодопродуктивності для стандартної версії, і 0.616 кВт енергоспоживання на тонну холодопродуктивності для преміум версії.

Ефективність WCT 6000 при частковому завантаженні на 10% вище конкурентних систем, представлених на ринку. При цьому, завдяки особливостям конструкції вдалося істотно підвищити її довговічність. Так, наприклад, навантаження на вісь знижена на 67% порівняно з аналогічними установками. Крім того, з метою задоволення специфічних вимог по теплових і кондиціонерний навантажень, системи при установці можуть комбінуватися.

Очікується, що нова модель WCT 6000 буде дуже популярна в країнах Близького Сходу та Північної Африки.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5998
Aquatherm Kyiv 2024