Енергоефективність на заводі Фольксваген (VW)

Що спільного у нового Фольксваген (VW) Golf і Hoval ProcessLine? Інноваційні ідеї та енергоефективність. Адже на заводі VW в г.Зальцгіттере сучасні економічні автомобілі виробляються в приміщеннях, оснащених інноваційної та енергоефективною системою вентиляції.

ProcessLine - інноваційний комплекс, розроблений для встановлення на виробничих потужностях, який допомагає використовувати ресурси економно. Основні переваги ProcessLine - відновлення тепла з витяжного повітря і його повне очищення. Схема роботи проста - в систему потрапляє повітря, забруднене залишковими домішками, такими як тонкі тирса, масляні і мастильно-охолоджуючі суспензії. Рішення від Hoval проводить очищення витяжного повітря, маслостойкостью рекуперацію тепла, вентиляцію і кондиціонування повітря приміщення. Звичайні системи не здатні виконувати подібних функцій, вони просто викидають теплову енергію в навколишнє середовище. А система Hoval зменшує витрату тепла для вентиляції і, отже, економить до 98% витрат на енергію.

Серед можливостей системи - збір забрудненого і нагрітого повітря від шести - восьми верстатів одночасно. Це повітря очищається сухими фільтрами, які оснащені спеціальними, високоефективними фільтруючими пластинами. На головному заводі з виробництва двигунів і головок циліндрів для нового VW Golf в Зальцгіттері використовується всього шість таких систем. Установки розміщені безпосередньо на виробничій лінії і забезпечують здоровий мікроклімат у приміщенні, працюючи при цьому в режимі економії.

Важливо й те, що система ProcessLine здатна запобігти загорянню і навіть вибух на промислових об'єктах. У результаті механічної обробки алюмінію, металевий пил в поєднанні з дрібними частинками мастильно-охолоджувальної рідини і кисню може утворити вибухонебезпечну повітряну суміш. Для запобігання цього ефекту, під час фільтрації в ProcessLine використовується спеціальний хімічний реагент. Таким чином, використовувана технологія забезпечує захист від вибуху та протипожежний захист.

Є й інші переваги системи ProcessLine перед своїми аналогами. Так як ProcessLine встановлюється в безпосередній близькості від верстатів - немає необхідності в довгих повітроводах. Крім того, блоками системи можна керувати окремо, тобто, вона децентралізована, в той час як центральну систему практично неможливо налаштувати на роботу в режимі часткового навантаження. Це ще один бонус плюс системи Hoval, коли справа стосується енергоефективності.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5955
Aquatherm Kyiv 2024