Спеціалізований семінар для проектувальників і фахівців кліматичного ринку
Фото надане компанією Ліконд
На фото: Олег Корнієнко, керівник відділу промислової вентиляції ЛІКОНД, офіційного представника HOVAL в Україні

Спеціалізований семінар для проектувальників і фахівців кліматичного ринку

25 квітня 2013 в Києві, в конференц-залі бізнес-центру «Парус», відбувся спеціалізований семінар для проектувальників і фахівців кліматичного ринку «Інноваційні та типові рішення HOVAL по кліматизації великих приміщень».

Учасники семінару - фахівці в галузі проектування та оснащення великих об'єктів - ознайомилися з модельним рядом кліматичного обладнання компанії HOVAL, а також спеціальними галузевими рішеннями: система для спортивного залу (LHW і DHV), система для виробничого цеху (RoofVent twin), система для складу ( DHV), система для автосалону (DIC) і інноваційне рішення для промисловості - ProcessLine.

Використовуючи більш ніж 60-річний досвід, компанія HOVAL створює і поширює інноваційні продукти в області рідинних, газових, деревних котлів та котлів на гранулах теплових насосів і сонячних електростанцій вентиляції житлових приміщень, включаючи утилізацію вологості вентиляційних та кліматичних систем з необхідними аксесуарами для невеликих і великих заводів. Таке обладнання може встановлюватися як комплексне рішення або як одиночні установки.

Компанія HOVAL виготовляє продукцію за допомогою високотехнологічних механізмів, використовуючи тільки першокласні матеріали, вироблені в ЄС. «Відповідальність за енергію та навколишнє середовище - основна філософія компанії HOVAL в останні роки», - зазначає Георг Еберхартер, інженер-консультант компанії HOVAL. Інноваційні рішення HOVAL у сфері промислової вентиляції дозволяють забезпечити необхідні параметри клімату в приміщеннях з великою площею і значною висотою стелі, збільшити показники енергоефективності на об'єктах, підвищити керованість обладнання, знизити витрати на електроенергію та експлуатаційні витрати.

Прикладом такої інновації служать децентралізовані системи вентиляції, обігріву та охолодження на базі установок HOVAL з автоматично регульованими вихровими повітророзподільниками. Такі вентиляційні установки розподіляються по площі приміщення і встановлюються під стелею або на даху. Вони ідеально підходять для установки в логістичних, торгових, виставкових центрах, спортивних залах, складальних виробництвах, авіаційних ангарах, в промислових цехах і т. д.

У ході семінару також була презентована інноваційна система «Hoval easy systems», яка забезпечує додатковий ефект щодо обслуговування, комфортного функціонування і витрат.

Олег Корнієнко, керівник відділу промислової вентиляції ЛІКОНД, офіційного представника HOVAL в Україні, розповів про специфіку вимог до кліматичної техніки в сегменті промислової вентиляції. Так, для цієї групи обладнання пред'являються підвищені вимоги до енергоефективності, надійності, керованості. Інвестори очікують рентабельності і повернення своїх вкладень, власники - низьких експлуатаційних витрат. Все це сьогодні можливо тільки у випадку використання сучасного, технологічного обладнання, яке відрізняється високими показниками енергоефективності.

На промислових об'єктах є цілий ряд особливостей, серед яких:
- Наявність забруднюючих речовин - пил, масляні суспензії, дим тощо
- Великі площі і великі висоти виробничих будівель.
- Необхідність безперебійної роботи, часто - в безперервному циклі.

Якісне європейське обладнання, наприклад, дахові системи вентиляції HOVAL, вирішують на промислових об'єктах триєдине завдання:
- Створення належних санітарно-гігієнічні умов для співробітників підприємства
- Забезпечення необхідного мікроклімату для ефективного здійснення виробничого процесу
- Захист навколишнього середовища від викидів забруднюючих речовин.

Децентралізовані установки HOVAL відмінно справляються з функціями вентиляції, обігріву та охолодження в згаданих умовах, тому широко використовуються в Європі на таких об'єктах, як складські комплекси, різноманітні виробничі приміщення, спортивні арени, виставкові зали, аеропорти та ін.

«Є приклади реалізованих проектів і у нас в країні. Так, у грудні 2012 року була введена в експлуатацію сучасна децентралізована установка для опалення високих приміщень TopVent виробництва компанії HOVAL», - повідомив Олег Корнієнко. Обладнання було встановлено у виробничих і складських комплексах нового заводу будівельної фурнітури компанії «AXOR Industry» (Дніпропетровськ). На промисловому об'єкті були введені в експлуатацію 10 опалювальних агрегатів системи TopVent для обігріву приміщень висотою більше 8 м. Загальна продуктивність обладнання склала 480 кВт тепла.

Також в рамках презентації Олег Корнієнко назвав найбільш яскраві тренди на ринку промислової вентиляції в 2013 році:
- Енергоефективність
- Економічність
- Децентралізація
- Керованість

Учасники семінару виявили активний інтерес до технічних новинок і інноваційним рішенням, задавали практичні питання з практичних можливостям представленого обладнання і реалізованим об'єктам компанії.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5885
Теплоізоляція