Кліматичний ринок очікує введення нового хладогенту
Фото: TRUBA.ua
На фото: інженер-спеціаліст з розвитку бізнесу, представник московського офісу компанії Daikin Europe NV Максим Михайличенко.

Кліматичний ринок очікує введення нового хладогенту

Міжнародні бренди кліматичного ринку стоять перед вибором нового типу хладогенту. Про це повідомив інженер-спеціаліст з розвитку бізнесу, представник московського офісу компанії Daikin Europe NV, Максим Михайличенко, на семінарі-презентації для українських фахівців. Також, у своєму виступі, доповідач поділився останніми новинами і новинками бренду Daikin.

Кліматичний ринок у всьому світі плавно підходить до моменту переходу на новий тип хладогенту для систем кондиціонування. Цьому сприяють ряд екологічних та економічних причин.
Є три основних напрямки для гравців на ринку:
- Однокомпонентний хладогент 1234zf, який розробила і пропонує американська компанія DuPont. Він має гарні теплодинамічні характеристики і низькі показники парникового ефекту і озонового фактора. Вже підписані контракти і почалися промислові поставки. Одним з мінусів є його можлива займистість (відповідний звіт про проведені випробування новинки в автомобільних кондиціонерах представила компанія Mercedes).
- Фреон R32, який вибрали японські виробники, у тому числі Daikin і Panasonic. У компанії очікують, що всі японські бренди виберуть цей напрямок. Наприклад, самі Daikin вже запустили виробництво продукції з використання цього хладогенту.
- Природні хладогенти: вуглекислий газ і пропан. Ряд китайських компаній ведуть дослідження по можливості використання цих газів.

Також у світі ведеться робота з розробки та впровадження гібридних систем. Йдеться про гібридні приводи в компресорах і про бівалентні системи.

З глобальних новин компанії пан Михайличенко зазначив купівлю великого американського бренду Goodman торік. Інвестиції склали 3,5 млрд. доларів. На американському ринку Goodman є найбільшим брендом побутових і промислових систем, який має найбільшу дилерську мережу.

Також, Daikin остаточно закрили бренд McQuay для всього Європейського Союзу. Для країн ЄС більше не виробляється і не поставляється техніка під цим брендом. На цих ринках увагу повністю переключили на просування Daikin. McQuay залишили тільки на тих ринках, де він прихильно сприймається споживачами - ринок США, Близький Схід і деякі країни Південно-Східної Азії.

Що стосується новинок 2013 від Daikin, в рамках семінару-презентації українським фахівцям були представлені:
- Побутовий кондиціонер канального типу. Модель: FDXS-F.
- Тепловий насос VRV IV. Моделі: RYYQ-T, RXYQ-T.
- Повністю плоска декоративна панель кондиціонера касетного типу для серії SKY і VRV. Моделі: FFQ-C і FXZQ-A.
- Кондиціонери підстельового типу. Моделі: FHQ-C, FXHQ-A.
- Кондиціонер підстельовий 4-х потоковий. Моделі: FUQ-C, FZUQ-A.
- Безщіточні фанкойли постійного струму з інвертоним приводом. Моделі: FWZ-A, FWR-A, FWS-F, FWP-A.
Ідентифікатор: 5880
Теплоізоляція