EcoLine від Hoval: революційна економія в приміщеннях супермаркетів

У серпні 2011 року компанія `Ліконд` представила систему EcoLine від компанії Hoval, яка завдяки інноваційному, комплексному підходу, є добре продуманим рішенням для комерційних приміщень і економить до 65% енергії.
Значне енергозбереження в системі Hoval EcoLine досягнуто, в результаті інтелектуального об`єднання комерційного холодильного обладнання та інженерних мереж будинку.
Революційна система EcoLine від Hoval є `диригентом`, який об`єднує комерційне холодильне обладнання з іншими інженерними комунікаціями в комерційних приміщеннях, супермаркетах і т.д., і централізовано відслідковує і контролює гармонійна взаємодія окремих елементів. EcoLine гарантує, що окремі енергетичні системи не протистоять, а приносять користь один одному.
Основна ідея полягає в наступному. Взимку відпрацьоване тепло системи охолодження допомагає теплового насосу в обігріві приміщень. Один кіловат відпрацьованого тепла дає близько чотирьох кіловат теплової енергії для будівлі. Це збільшує коефіцієнт COP при виробленні холоду для морозильників на 181%, а для холодильників на 194%.
На додаток до цього, взаємодія двох компонентів оптимізується зміною періодів високої і низької навантаження.
У теплу пору року тепловий насос протягом дня забезпечує холод для охолодження будівлі та переохолодження холодильної системи. Вночі тепловий насос виробляє холод для наповнення льодом сховища льоду, який у свою чергу, охолоджує повітря в приміщенні і переохолоджує холодильну систему протягом дня. В результаті COP збільшується на 50% в холодильних установках і на 54% в морозильниках.
Дослідження показових проектів продемонстрували ефективність такого принципу роботи та вражаючий потенціал економії, який може бути реалізований з системою EcoLine. Згідно з поточними дослідженнями, щорічне енергоспоживання для комерційного охолодження, нагрівання, вентиляції та контролю за кліматом в продовольчих магазинах становить 585 кіловат на квадратний метр. Система EcoLine від Hoval дозволяє зберегти до 65% цієї енергії. Це не тільки добре для навколишнього середовища, але також вигідно і для бюджету власника супермаркету. Завдяки значній економії витрат на енергію в порівнянні зі звичайними системами, інвестиційні витрати можуть бути амортизовані протягом двох років.
Як розповіли фахівці компанії `Ліконд`, дистриб`ютора Hoval в Україну, основний елемент системи EcoLine - децентралізовані кліматичні блоки Hoval із запатентованим вихровим повітророзподільником Air-Injector. Інноваційна система Hoval для вентиляції, обігріву та охолодження приміщень створює комфортний мікроклімат без протягів і температурного розшарування. Таким чином, області перед холодильниками в зонах продажів завжди мають правильну температуру. Ці блоки також осушують повітря. Більш низька повітряна вологість у проходах між холодильниками додатково знижує їх споживання енергії. Інтегрована центральна система управління безперервно реєструє всі експлуатаційні дані і автоматично координує окремі компоненти. Програмне забезпечення EcoLine керує всією системою і гарантує дуже високу ефективність - і влітку, і взимку.
`За нашими прогнозами, рішення EcoLine від Hoval буде актуально в Україну вже в 2011-2012 році`, - каже Олег Корнієнко, керівник відділу промислової вентиляції компанії `Ліконд`.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 4907
Aquatherm Kyiv 2024