Що потрібно знати про купівлю та встановлення кондиціонерів - поради експертів

22 травня в прес-студії «Сьогодні Мультимедіа» відбулася онлайн-конференція з експертами кліматичного ринку України - Володимиром Степурою, директором компанії «Ліконд» та Олегом Корнієнко, керівником відділу промислової вентиляції «Ліконд».
Напередодні гарячого сезону, коли купівля та експлуатація кондиціонерів досить актуальні, провідні експерти кліматичного ринку відповіли на нагальні питання споживачів. У рамках онлайн-конференції директор компанії ЛІКОНД відповів на 16 питань споживачів, які стосувалися кондиціонерів, очищувачів повітря та іншого кліматичного устаткування. Найбільше споживачів цікавили питання: як вибрати кондиціонер і де його купувати; де робити покупку і хто забезпечить якісне гарантійне обслуговування.
Наводимо кілька відповідей експерта на цікаві запитання учасників онлайн-конференції:

Мені порадили купити кондиціонер ДайкінЕмура. Бачу в описі функції «розумне око". Що вона означає і чи справді вона потрібна?

В. Степура: Це свого роду датчик присутності, який дозволяє уникнути непотрібного охолодження приміщення за відсутності в ньому людей. Протягом 20 хвилин датчик відстежує присутність / відсутність людини в приміщенні і визначає і оптимальний температурний режим. Як тільки хто-небудь увійде в дане приміщення, кондиціонер повітря повернеться до того режиму роботи, який був до моменту початку дії функції «розумного ока». За рахунок цього відбувається економія енергії, що на сьогоднішній день є досить популярною опцією серед наших покупців.

Знаю про існування підлогових кондиціонерів, які не вимагають установки. Наскільки вони ефективні?

В. Степура: Підлогові кондиціонери - це блокова підлогова система свого роду мобільний кондиціонер. Що стосовно ефективності - необхідно обов'язково враховувати дані по експлуатації обладнання. Основна перевага даних кондиціонерів - вони не вимагає складного монтажу. Зазвичай, підлогові кондиціонери використовують для тимчасового вирішення питань кондиціонування. Але в рівнянні з спліт-системами підлогові моделі демонструють меншу ефективність. Крім того, підлогові кондиціонери володіють високим рівнем шуму при експлуатації, вимагають організації відведення теплого повітря в прочинене вікно і періодично користувач повинен зливати дренажну воду, накопичує, в спеціальну ємність усередині кондиціонера.

Для чого потрібна функція осушення в кондиціонері? Наведіть приклад, як її використовувати в побуті?

В. Степура: Хотілося б відзначити, що дана функція досить затребувана серед українських покупців. Режим «осушення» дає можливість відчувати себе більш комфортно, при цьому, не знижуючи звичний температурний режим у приміщенні. Також дана функція може бути корисна, якщо в приміщенні дороге паркет, адже дотримання певного рівня вологості дозволяє вберегти дерево від розклеювання і тріщин.
Володимир Степура також пояснив, у чому для споживача полягає вигода при покупці енергоефективного кондиціонера і як розпізнати такі моделі в магазині.

Олег Корнієнко розповів про особливості вентиляційних систем, які застосовуються на великих об'єктах: на заводах, в супермаркетах, бізнес-центрах і т.д. Нижче наведені деякі відповіді експерта на запитання читачів порталу «Сьогодні Мультимедіа»:

Вентиляційні системи Hoval працюють без повітроводів, яким чином це відбувається?

О. Корнієнко: Повітря подається в приміщення безпосередньо (без повітроводів) повітряним інжектором, за рахунок вихрового розподілу повітря. Він настільки ефективний, що вимагає на 25% меншого повітряного потоку для досягнення бажаних умов. Повітряний інжектор безперервно налаштовує кут подачі повітря між вертикальною і горизонтальною віссю. Дана технологія є запатентованою і властива тільки вентиляційних систем Hoval.

Ви згадували про встановлення систем на заводі в Україні. А що це за підприємство? Яка специфіка і які проблеми були вирішені за допомогою техніки Hoval?

Корнієнко: Система Hoval була нещодавно застосована в Дніпропетровську на підприємстві «Аксор Індастрі». Це промислове підприємство з висотою стель більше 8 м. Для обігріву та вентиляції на підприємстві змонтовано 10 установок Hoval, що дозволило створити оптимальний мікроклімат для виробничого процесу і персоналу на площі 4000 кв.м.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5938
Aquatherm Kyiv 2024