Прогнози розвитку світового кліматичного ринку до 2017 року

Збільшення світового кондиціонерного ринку за сукупними темпами річного приросту на період до 2015 року оцінюється фахівцями в 18.5%.
 
Після тимчасового застою за загальними показниками росту - в основному унаслідок нещодавньої економічної рецесії, - глобальний ринок систем кондиціонування повітря продемонстрував досить значну динаміку в 2010 році і обіцяє подальше збільшення обсягів продажів до 144.30 млн. систем до 2017 року.
 
Найважливішим фактором, що сприяє розвитку кліматичної галузі, є постійно зростаючий інтерес споживачів і корпоративних клієнтів до енергоефективного обладнання та іншим новим технологіям. З урахуванням підвищеної уваги до питання економії енергії, попит на нові енергоефективні моделі буде неухильно збільшуватися, забезпечуючи значне розширення асортименту кліматичного ринку. Також останнім часом відбулося збільшення попиту на кондиціонери повітря з інверторним керуванням. Такі моделі сьогодні обирає для себе кожен другий покупець.
 
Додатковою рушійною силою, яка стимулюватиме розвиток ринку в найближчі роки, стане прагнення покупців замінити старе обладнання новим. Особливо ця тенденція торкнеться розвинених країн Європи і Сполучених Штатів Америки.

Хоча кондиціонерний ринок завжди в першу чергу був орієнтований на розвинені країни, ринки країн, що розвиваються, де проживає значна частина світового населення, також почали більш динамічно розвиватися паралельно зі зростанням їх економік. Тому виробництво доступних за ціною для більш широкого кола населення кондиціонерів повітря також вносить свій внесок у загальне зростання світового кліматичного ринку.

У зв`язку з відновленням попиту на кліматичні товари, став вельми відчутний сплеск конкурентної боротьби серед компаній, що реалізують системи кондиціонування повітря. Це призвело до зниження цін на кондиціонери і, як наслідок, до озлоблення цінових воєн на світовому кліматичному ринку. На сьогоднішній день панівне становище на глобальному кліматичному ринку займають такі відомі та авторитетні важковаговики кондиціонерної галузі як DAIKIN Industries Ltd., LG Electronics Inc., Mitsubishi Electric Corp. і Trane Inc.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5646
Aquatherm Kyiv 2024