Ринок кондиціонування - хіти продажів 2012

Найбільш затребуваними моделями кондиціонерів побутового сегмента в 2012 році стали настінні спліт-системи холодопродуктивністю 2,5 кВт. Ці дані озвучив Володимир Степура, директор компанії ЛІКОНД на прес-конференції 13 грудня 2012

За інформацією експерта, попитом користувалися також моделі холодопродуктивністю 7 кВт (настінні) та 12 кВт (канальні). У сегменті мультізональних систем лідирували VRF-системи холод-тепло холодопродуктивністю 28 кВт. А також чиллери малої потужності з повітряним охолодженням конденсатора (холодопродуктивність від 80 до 200 кВт).

Однією з важливих тенденцій 2012 року стало підвищення інтересу споживачів до енергоефективного обладнання та нових технологій. Це відбилося на продажах нових моделей обладнання та систем, в яких втілені зазначені інновації. `Наприклад, посилюється інтерес споживачів до кліматичній техніці, що використовує альтернативні поновлювані джерела енергії`, - прокоментував Володимир Степура. Очевидно, що ця тенденція буде простежуватися і в 2013 році.

За прогнозами експерта, в 2013 році більш істотний внесок у структуру продажів кондиціонерного ринку будуть вносити `бюджетні` побутові спліт-системи. Серед найбільш `ходових` приладів більший ринковий вагу придбають моделі холодопродуктивністю менше 2,5 кВт. Крім того, слідуючи загальносвітовим тенденціям, на ринку України збільшиться пропозиція інверторних моделей, і, відповідно - попит на них.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5615
Теплоізоляція