У Києві відкрилася 14-а Міжнародна виставка `Аква-Терм Київ 2012`
Олена Сердюк для TRUBA.ua

У Києві відкрилася 14-а Міжнародна виставка `Аква-Терм Київ 2012`

15 травня в Києві відкрилася 14-а Міжнародна виставка опалення, вентиляції, кондиціонування, водопостачання, відновлюваної енергетики, сантехніки і басейнів `Аква-Терм Київ 2012`. Експозиція найбільшої в СНД міжнародної події на ринку інженерного устаткування зайняла всі три павільйони Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15, Київ).

Організатори виставки - компанії ДП `Прем`єр Експо` (Україна), ITE Group Llc (Великобританія) і Fin-Mark Srl (Італія).

У виставці беруть участь більше 750 компаній з 30 країн світу, в тому числі Австрії, Вірменії, Угорщини, Німеччини, Гонконгу, Греції, Данії, Ізраїлю, Італії, Китаю, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, Словенії, США, Туреччини, України, Франції, Чехії, Швейцарії, Швеції, Південної Кореї. Виробники з Німеччини, Італії, Польщі і Туреччини представлені на `Аква-Терм Київ 2012` об`єднаними національними стендами.

Свої експозиції представили компанії-лідери ринку інсталяційного обладнання: Wilo, Bosch, Baxi, ITT, Viesmann, Siemens, Immergas, Ferroli, Fondital, Italtechnika, Caldena trading, Aquatica, `Атлантик Гейзер`, `Атон`, `Екософт`, `Хот –Вів`, `Батискаф`, `Євроізол`, `Варна`, `Розумний будинок`, `Водолій`, `Склоприлад Віктер`, `Дельта Терм`, `Реаленерго`, `Опекс , `Веста`, Dab Pumps Spa , `Альбіон груп`, `Планета води`, `Ювента груп`, `Herz Україна` та багато інших.

 `Наша виставка вже майже півтора десятка років об`єднує всіх учасників ринку інженерного устаткування - виробників, дистриб`юторів, споживачів. Кожен рік ми як організатори раді надати вам зручну та комфортну майданчик для бізнесу - залучення нових клієнтів, налагодження та зміцнення ділових контактів`, - зазначає директор проекту `Аква-Терм Київ` Олена Кононенко.

 Вперше в 2012 році в партнерстві з Українською водною спільнотою WaterNet організований спеціалізований салон `Фільтри та технології очистки води`. `Експозиція салону дозволяє фахівцям галузі не тільки ознайомитися з новітніми технологіями і системами водоочищення, фільтрації, водопідготовки, а й пройти навчання на семінарах, отримавши сертифікати кваліфікованих спеціалістів та монтажників`, - коментує Олена Кононенко.

Поруч з новою експозицією працюють спеціалізовані салони `Басейн Пул`, `Кул Кліма` та `Еко Енерго`, що складають комплексну картину інженерних систем.

Серед учасників салону `Басейн Пул 2012` - лідери у своєму сегменті ринку `Компас Пул`, `Водний Мир`, `Планета води`, `Акваполіс`, `Ювента`, ДМВ, `Люксор`, `Альбіон`, `Лайнекс`, `Техномарк`, `Гідромонтаж`, `Аспар Пул`, `Преміум Акватек`, `Велл` та інші.

Новітні технології та інноваційні рішення для кондиціонування повітря, вентиляції та холодопостачання в житловому будівництві та промисловості в рамках `Кул Кліма 2012`, експонують компанії `Степ Груп`, `Клімат-Комплект`, `Еврокліма Україна`, `Оптім`, `Вентиляційні системи`, `Технології комфорту плюс`, АТМ, Asys, `СІДЕК Трейд Україна`, `Белімо Україна`, `ВЕЗА-Україна`, `Техкомплект`, `Спліт Сервіс`, `Івік-Трейд`, `Технологія клімату`, `Вент Арсенал`, `Укрескон`.

`Еко Енерго 2012` - спеціалізований салон, присвячений питанням технологій і продуктів для енергозбереження та відновлюваних джерел енергії. Світові лідери галузі пропонують сучасне обладнання цього напрямку: конденсаційні котли, теплові насоси, сонячні водонагрівачі та інше енергозберігаюче обладнання. Експоненти `Еко Енерго 2012` - НУСЕП (Нідерланди-Україна), ТОВ `Прогрес-XXI`, ТМ Oilon (Фінляндія-Україна), `ІНМАТЕХ` (котли Hargassner), `Еко Енерджі Груп` (насоси Dimplex), Frenger SystemenBV Heiz - und Kuhltechnik GmbH (Німеччина) та інші.

Енергозберігаючі та `зелені` технології - ключова тема програми конференцій

Головною темою подій ділової програми виставки стали сучасні продукти і технології для енергоефективного та екологічного функціонування промислових і житлових об`єктів.

`Хочу подякувати нашим постійним партнерам в організації ділової програми виставки - Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Німецькій федеральній промисловій асоціації житлових енергетичних та екологічних технологій (BDH) та Асоціації кондиціонування і вентиляції будівель (FGK), Асоціації `АВОК-Україна`, - додала Олена Кононенко.

Зокрема, це 10-а науково-практична конференція `Кліматизація будівель та споруд комерційного та промислового призначення`, організована асоціацією `АВОК-Україна` за підтримки `Прем`єр Експо`.

Енергоефективність та ресурсозбереження в житлово-комунальному господарстві - тема міжнародної науково-практичної конференції, організованої Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Відкривати конференцію з доповіддю на тему енергоефективної модернізації ЖКГ України має намір директор департаменту Міністерства регіонального розвитку Станіслав Захаров. Учасники конференції розглянуть впровадження енергозберігаючих проектів у житлово-комунальному господарстві з використанням механізмів державно-приватного партнерства, як у маленьких селищах і окремих мікрорайонах, так і у великих містах.

Німецькі інженери з асоціацій BDH і FGK організують симпозіум `Ефективні системи опалення та охолодження в поєднанні з поновлюваними джерелами енергії`. Розвиток технологій використання поновлюваних джерел енергії стало темою семінару `Вода як теплоносій - потенціал використання в сонячних установках. Масштабні геліотермічні системи. Комерційні та промислові об`єкти` (організатор – ТОВ `Сахара`). Асоціація басейнів і СПА України проведе семінар з нормативній базі водопідготовки басейнів. Салон `Сауни Каміни` представляє каміни з водяним контуром.
Шведська торгова рада в Україні проведе бізнес-семінар Symbiocity City з шведських рішень для українського ринку HVAC, Cleantech, Eco-Energy. Польські експоненти готують власні експортні пропозиції.

Гламур для трубопроводів з Луганська

Найнезвичніший експонат приготував гостям виставки `Аква-Терм Київ 2012` Луганський завод трубопровідної арматури `Спецавтоматика`. Це величезний кульовий кран для трубопроводу, що його цілком декоровано стразами Сваровські. Незважаючи на дуже `гламурний` вид, кран цілком придатний до роботи, і його можна встановити на трубопровід. Майже півроку пішло на те, щоб наклеїти на метал 250 000 стразів трьох розмірів і кольорів.

Виставка `Аква-Терм Київ 2012` продовжить роботу до 18 травня включно.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5264
Aquatherm Kyiv 2024