DAIKIN Europe N.V. представила ринку нову систему DAIKIN REYAQ-P VRV ® II

У липні 2011 року компанія DAIKIN Europe NV представила ринку нову систему DAIKIN REYAQ-P VRV ® III з рекуперацією тепла, яка у поєднанні з гидромодулем HXHD розширює переваги рекуперації тепла протягом року.

Щоб підвищити енергоефективність, компанія DAIKIN на додаток до звичайної системи VRV ® III з рекуперацією тепла, розробила систему, де може бути використана вільна рекуперація тепла для підготовки побутової гарячої води для задоволення цілорічних потреб або забезпечення опалення за рахунок радіаторів або підлогових елементів.

Стандартна технологія DAIKIN VRV ® III використовує технологію змінного витрати хладагента і інверторне управління, щоб забезпечити оптимальну ефективність роботи компресора. Рекуперація тепла ще більше підвищує рівень загальної ефективності, використовуючи вільне тепло, що відводиться при охолодженні однієї частини кондиціонером будівлі і направляється в іншу частину будинку, що вимагає обігріву. Дане рішення ідеально працює при помірних температурах зовнішнього повітря, коли частина будівлі потребує опаленні, а інша в охолодженні - частково в залежності від орієнтації на сонці або від кількості людей, що знаходяться в приміщенні.

Крім того, нова система рекуперації тепла DAIKIN REYAQ-P VRV ® III підтримує підключення гідромодулю HXHD, що дозволяє використовувати рекуперацію тепла для виробництва гарячої води для побутових потреб, підлогового опалення або радіаторного опалення. Цілорічна потреба в гарячому водопостачанні розширює можливості використання рекуперації тепла протягом всіх чотирьох сезонів. Коефіцієнт підключення внутрішніх блоків може бути збільшений до 200%: 100% потужності компресора використовується для охолодження, а що утворюється в результаті рекуперації тепло повністю використовується для виробництва гарячої води. Коли навантаження нагрівання й охолодження збалансовані, система працює з найвищим ступенем ефективності. Подвоєння продуктивності виходить в режимі тільки охолодження або в режимі тільки нагріву.

У зимовий період, в умовах недостатньої ступеня рекуперації тепла, енергоефективні зовнішні блоки VRV ® III беруть на себе функцію джерела додаткової енергії. В результаті, навіть в цьому режимі виробництво гарячої води на 17% ефективніше, ніж традиційне рішення за допомогою газової котельні.

Гідромодуль містить всі необхідні з`єднання, насоси, фільтри і клапани для підключення водяного контура.
Як повідомили фахівці компанії `Ліконд`, офіційного партнера DAIKIN в Україну, внутрішній гідромодуль і бак гарячої води можна встановити один на одного, що забезпечує велику гнучкість в процесі виконання монтажних робіт. Інтелектуальне управління температурою води усуває необхідність в змішувачі, забезпечуючи на виході саме ту температуру води, яка необхідна.
Крім того, залежно від погодних умов, можуть бути активовані плаваючі уставки: більш висока температура води буде обрана при більш низьких температурах зовнішнього повітря, щоб задовольнити вищу потреба в опаленні. І, навпаки, при більш низьких температурах, вибирається більш низька температура води для підвищення рівня ефективності використання енергії. Температура води на виході може досягати значення 80 ° С - навіть без допоміжного нагрівача.
Залежно від потреб, DAIKIN пропонує на вибір кілька баків гарячої води:
- EKHTS - бак побутової води ГВП ємністю 200 і 260 літрів, з швидким нагріванням: з 10 ° C до 50 ° С нагрівається всього за 60 хвилин;
- EKHWP - доступний бак ємністю 300 і 500 л і підтримує підключення сонячного колектора для ще більш ефективної підготовки побутової гарячої води.
За інформацією компанії `Ліконд`, нова система DAIKIN REYAQ-P VRV ® III з рекуперацією тепла буде доступна для замовлення в Україні з серпня 2011 року.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 4887
Aquatherm Kyiv 2024