На розсуд представлений крихітний кімнатний очищувач повітря
Фото: RAYCONO

На розсуд представлений крихітний кімнатний очищувач повітря

Китайський виробник очищувачів повітря розробив невеликий пристрій 15х86х см, який трохи більше павербанка. Вчені RAYCONO розробили технологію у співпраці з імунологом доктором Анхелом Поргадором, президентом Ізраїльського імунологічного товариства та деканом факультету охорони здоров’я університету Ізраїлю Бен-Гуріона, який допоміг випробувати, покращити та сертифікувати результати.

Спочатку RAYCONO RAP-005A розроблявся для власників домашніх тварин, але він також справляється з неприємними запахами диму, їжі, хімічних речовин або від сусідів у приміщенні площею 10-18 м2.

Пристрій поєднує дві технології: гідроксильна стерилізація та плазма. Під час гідроксильного очищення виділяються радикали OH, які вільно бродять у повітрі, знаходячи та нейтралізуючи запахи та бактерії, пояснює платформа TRUBA.ua. А в плазмовій камері знешкоджуються мікроорганізми. Виникають побоювання з приводу виділення озону в плазмовій камері, однак дослідницька група RAYCONO зазначає, що його викид незначний. І це безпечно для дітей та тварин. Внутрішня багаторазова губка уловлює мікроорганізми та частинки. Її можна помити у воді та використати повторно.

RAYCONO RAP-005A — це компактний стерилізатор/очисник/дезодоратор, який працює досить тихо. Вихідний шум менше 50 дБ, що відповідає гучності зливу води з крана або роботі витяжного вентилятора. Має низьке енергоспоживання в 4 Вт, що становить приблизно 5-10% від споживання звичайного очищувача повітря.

Для роботи пристрій потрібно підключити до розетки. Завдяки компактним розмірам його зручно переміщати з кімнати в кімнату або використовувати під час подорожі.

Після розробки компактний очищувач отримали передплатники на Kickstarter. А восени він мав з’явитися у продажу на таких торгових платформах як Amazon та Alibaba, але поки він не доступний.
Ідентифікатор: 9427
Теплоізоляція