Держенергоефективності розробляє закони для ринку біоенергетики

Держенергоефективності розробляє закони для ринку біоенергетики

Держенергоефективності з Міненерго розробили законопроєкти для розвитку ринку біоенергетики, яка розглядається як альтернатива газу. Про це повідомили у пресцентрі Кабінету Міністрів.

Підготовлено законопроєкти, що стимулюють вирощування енергокультур, розвиток ринку твердого, рідкого біопалива та біометану, встановлення нульової ставки податку на СО₂ для установок на біопаливі.
До розробки були залучені представники Біоенергетичної асоціації України (БАУ).

За словами голови правління БАУ Георгія Гелетухи, «саме біоенергетика може дати серйозну відповідь ризикам, пов’язаним із забезпеченням газу. Адже біоенергетичні проєкти не залежать від імпорту сировини, а вироблене тепло є дешевшим, ніж тепло з газу».

За даними Держенергоефективності, Україна може замінити 9,3 млрд м3 газу біомасою сільськогосподарських культур: 10,05 млн тонн солома зернових, 1,56 млн тонн ріпак, 14,8 млн тонн кукурудза, 7,64 млн тонн відходи соняшника. Це близько 30% річних потреб України у газі. Для цього потрібен прозорий конкурентний ринок біопалива та обов’язкові вимоги до якості біопалива.
Ідентифікатор: 9327
Теплоізоляція