VBW Engineering реалізувала новий проект - Газопровід Центральна Азія - Китай

VBW Engineering реалізувала новий проект - Газопровід Центральна Азія - Китай

Газопровід Центральна Азія - Китай є черговим цікавим проектом, реалізованим фірмою VBW Engineering. Це міжнародний проект, що має величезне стратегічне значення для економіки багатьох країн. Магістральний газопровід, званий також «Туркменістан - Китай», це система газопроводів, прокладених з Середньої Азії до Синьцзян-Уйгурського автономного району в Китайській Народній Республіці. Об'єднавши Туркменістан з національною газовою мережею Китаю, він забезпечує транспортування газу з Туркменістану в Шанхай.

Магістральний газопровід «Казахстан-Китай» є складовою частиною транскордонного газопроводу «Туркменістан - Китай», загальною довжиною понад 7,5 тис.км, з них по території Туркменістану - 188 кілометрів, Узбекистану - 525 кілометрів, по території Казахстану 1,3 тис. кілометрів, і по території Китаю - 4,8 тис. кілометрів. Газопровід «Туркменістан-Узбекистан-Казахстан-Китай» починається в м. Гедайм на кордоні між Туркменістаном і Казахстаном, транзитом проходить через Республіку Узбекистан і Республіки Казахстан і закінчується в китайському прикордонному пункті Хоргос (СУАР). Пропускна спроможність газопроводу - 40 млрд. куб. м в рік, в тому числі 30 млрд куб. м для транзиту газу в КНР і 10 млрд. куб. м в рік для внутрішнього споживання Республіки Казахстан.

Проект «Будівництво магістрального газопроводу «Казахстан-Китай» є першим проектом в газовій галузі Республіки Казахстан, спрямованим на диверсифікацію транзиту і експорту природного газу.

12 секційних центральних кондиціонерів типу BS із заводськими системами автоматики і управління в спеціальному вибухозахищеному виконанні EX загальною продуктивністю пo повітрю 184 800 м3/год, були частиною ідентичних поставок на чотири подібні об'єкти в містах Чу, Шардара, Тараз і Алмати (Казахстан). Для наших конструкторів, які працюють над проектами центральних кондиціонерів і систем автоматики, які повинні обслуговувати ці об'єкти, основним завданням було забезпечення повної безпеки використання наших установок, призначених для роботи у вибухонебезпечних зонах.

Центральні кондиціонери встановлені в компресорних станціях протягом газопроводу і призначені для їх щоденного обслуговування. У зв'язку з такою локалізацією об'єкти і вентиляційні установки можуть бути чутливими до високого запилення, високої температури вдень і низької температури вночі. Ці умови визначають підбір високопродуктивних установок в поєднанні з спеціальною системою фільтрації.

Основною умовою, яку повинно було виконати наше обладнання, є забезпечення не тільки безпеки їх повсякденного використання, але і їх належного захисту в разі збою системи. Вентиляційні установки VBW Engineering були спроектовані і виготовлені таким чином, щоб у разі витоку легкозаймистого газу не виникла пожежа, а в разі займання було попереджено подальше поширення вогню та диму у вентиляційній системі.

На особливу увагу заслуговує система автоматики, призначена для установки в потенційно вибухонебезпечних зонах відповідно до директиви ATEX. Для забезпечення вибухобезпеки обладнання системи автоматики центральних кондиціонерів містять ряд функціональних і конструкційних елементів в спеціальному виконанні EX. Це дозволяє відповідно до проектних вимог монтувати шафи автоматики безпосередньо в зоні EX без загрози виникнення вибуху.

Для VBW Engineering можливість брати участь в міжнародному проекті з такими специфічними вимогами - дуже цікавий досвід і підтвердження ефективності сучасних технологічних рішень.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8589
Теплоізоляція