У ЄС повідомили про намір виділити 100 млн євро Фонду енергоефективності України
Фото: TRUBA.ua

У ЄС повідомили про намір виділити 100 млн євро Фонду енергоефективності України

Віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу М. Шефчовіч на зустрічі з Прем’єр-міністром України В. Гройсманом у Брюсселі заявив про можливість виділити 100 млн євро для підтримки Фонду енергоефективності України, повідомляє прес-служба КМУ.

Кошти у розмірі 100 млн євро планується виділити з бюджету ЄС та з внесків країн-членів Євросоюзу.
Європа підтримує Україну у розвитку енергонезалежності, про що свідчить активна участь, зокрема, Німеччини як у розробці стратегії реформування системи субсидій в Україні (на це німецький Уряд надає 25 млн євро), так і у окремих програмах підтримки утеплення житлового фонду країни.

Кабмін вже затвердив концепцію створення Фонду енергоефективності. До кінця року має бути прийнята низка законів, необхідних для запуску Фонду в роботу з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, що рік тому Німеччина заявляла про наміри виділити 200 млн євро для наповнення майбутнього Фонду енергоефективності України.

Держпрограма з енергоефективності сьогодні працює за двома напрямками — придбання негазових котлів для населення (компенсація 20% від держави) та комплексна термомодернізація багатоквартирних житлових будинків, у яких створено ОСББ. Напрям надання компенсації на утеплення приватним власникам житла поки що призупинено. На наступні два роки до програми планується внести низку змін.
Ідентифікатор: 7786
Aquatherm Kyiv 2024