Перша в Україні котельня на солом’яних пелетах запущена у Кам'янці-Подільському
Фото: morguefile.com

Перша в Україні котельня на солом’яних пелетах запущена у Кам'янці-Подільському

5 грудня у Кам’янці-Подільському відбулось урочисте відкриття першої в Україні пелетної котельні (два котли потужністю по 0,7 МВт), яка працюватиме на соломі, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

За словами Сергія Савчука, Голови Держенергоефективності України, пелетна котельня у Кам’янці-Подільському є пілотним проектом, який має стати прикладом для тиражування по всій Україні. У реалізації проекту беруть участь міська влада та КП “Міськтепловоденергія”, інвестором виступає столична компанія “Універсальна девелоперська група”.
Котельня вже обслуговує чотири будівлі — корпус лікарні, поліклініку, медучилище на водолікарню. Інвестор заявляє про намір реалізувати теплоенергію суб’єктам комунальної власності на 10% дешевше у порівнянні з діючими тарифами. За попередніми підрахунками, це дозволить щороку економити 20 млн грн.
У найближчий час інвестор планує відкриття іще двох пелетних котелень у Кам’янці-Подільському.
На думку Сергія Савчука, подальше заміщення котлів на твердопаливні та посилена державна підтримка цього процесу дозволить у наступні п’ять років економити 7-8 млрд м3 газу у порівнянні із сьогоднішнім рівнем його споживання.

Нагадаємо, що у 2014 році в Україні у 9 разів збільшено площі для вирощування енергетичних культур.
Ідентифікатор: 6938
Aquatherm Kyiv 2024