Україна почала залучати іноземних інвесторів до розвитку проектів з енергоефективності
Фото: TRUBA.ua

Україна почала залучати іноземних інвесторів до розвитку проектів з енергоефективності

Впровадження енергозберігаючих технологій в сфері ЖКГ потребує залучення значних фінансових ресурсів. З цією метою Уряд України вже зараз розробляє відповідну нормативну базу, повідомляє прес-служба Мінрегіона.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов на зустрічі з італійською делегацією на чолі з представниками Мініекономіки Італії розповів, що ряд проектів з підвищення енергоефективності у сфері ЖКГ вже реалізується в Україні за фінансової підтримки ЄБРР, МБРР та низки інших міжнародних інвесторів.
Андрій Білоусов підкреслив, що одним з найважливіших завданнь є забезпечення економії газу в сфері комунальної теплової енергетики. Тому на сьогодні вже прийнято декілька постанов Кабінету міністрів України, які дозволяють залучити іноземних інвесторів до реконструкції котелень та тепломереж.
До кінця поточного року також буде прийнята низка законів, які сприятимуть впровадженню ЕСКО-механізму у сегменті утеплення будівель (співпраця з енергосервісними компаніями (ЕСКО) — це урядова ініціатива, яка має на меті ефективне залучення інвестицій у термомодернізацію об'єктів соціальної сфери. — Прим. редактора).
Інвестиції будуть спрямовуватись до спеціального фонду, над створенням якого зараз працює Мінрегіон.
Начальник управління міжнародного співробітництва Департаменту енергетичної безпеки, забезпечення та інфраструктури Міністерства економічного розвитку Італії Себаст’яно дель Монте повідомив, що італійські компанії зацікавлені в участі у проектах з підвищення енергоефективності в Україні. Він підкреслив, що спеціалісти з Італії готові надати експертну та технічну підтримку Україні у розвитку енергозберігаючих технологій. У подальшому Уряд Італії планує сприяти залученню до цих проектів крупних інвесторів.
Конкретні кроки щодо реалізації зазначених ініціатив заплановані на подальших зустрічах та консультаціях вітчизняних урядовців з італійськими представниками.

Нагадаємо, що держава висловила готовність підтримати проекти створення біоенергетичних кооперативів в Україні.
Ідентифікатор: 6806
Теплоізоляція