Україна підготує конкурс по залученню інвесторів до управління ГТС
Фото: Photogen.com

Україна підготує конкурс по залученню інвесторів до управління ГТС

До кінця 2014 року планується підготувати конкурс по залученню європейських і американських партнерів до управління газотранспортною системою (ГТС) і підземними сховищами газу (ПСГ), заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан в Києві.
Ю. Продан зазначив, що всі підготовчі роботи прискорюються, а в перших числах вересня Міненерговугілля запланувало проведення конференції, на якій з представниками енергетичних компаній із США і Європи будуть обговорюватися плани реформування управління ГТС. Мета конференції - зібрати думки, зауваження та побажання потенційних партнерів, що надалі допоможе в організації проведення конкурсу.
14 серпня ВРУ у другому читанні прийняла Закон №4116а «Про внесення змін до деяких законів України про реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України». Закон передбачає здачу 49% акцій ГТС в оренду американським і європейським компаніям, які повинні будуть подати повну інформацію про всіх своїх кінцевих власників. Зміна власників керуючої компанії повинна бути узгоджена з українською стороною. Контрольний пакет акцій залишається у держави.

Нагадаємо, що Україна планує будівництво терміналу скрапленого газу з метою посилення енергетичної незалежності країни.
Ідентифікатор: 6738
Aquatherm Kyiv 2024