Сезон гарячого водопостачання в столиці завершується
Фото: TRUBA.ua

Сезон гарячого водопостачання в столиці завершується

Як повідомляють у Київській міській адміністрації, відключення гарячого водопостачання в місті продиктовано економією газу для безпроблемного проведення опалювального сезону. За словами директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитра Новицького, для Києва на опалення виділено 1 млрд. 200 млн. м3 газу, однак цих обсягів недостатньо для стабільного проходження опалювального сезону, тому було прийнято таке непопулярне рішення.

Міська влада просить з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. І хоч в офіційних повідомленнях не вказано, коли закінчується період відсутності гарячої води в будинках, але існує думка, що кампанія триватиме до початку опалювального сезону. Також, в адміністрації попередили, що кількість відключених будинків від гарячого водопостачання буде збільшуватися.

У сформованій ситуації, все більшої популярності набувають >електричні бойлери. І, якщо через помірне літо ринок кондиціонерів не вийшов на свій пік, то реалізація бойлерів отримала відчутний поштовх.
З позиції ефективного використання енергії, правильно нагрівати воду безпосередньо біля місця споживання. У цьому плані бойлери краще центральної системи гарячого водопостачання. У такій ситуації, виключені втрати тепла при транспортуванні.
Однак, слід враховувати, що поступово в будинках і квартирах збільшується споживання електричної енергії. Відповідно, навантаження на електромережі зростає. Тому необхідно перевірити електропроводку та, при необхідності, замінити її на відповідну нормативам. Це особливо актуально для будинків старого житлового фонду.
Згідно ДБН В.2.5-23-2003 «Інженерне обладнання будників і споруд. Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення» для квартир показник потужності електромережі знаходиться в діапазоні 5-12 кВт. Але раз з кожним роком в побуті з'являються більш потужні прилади, краще робити запас 25-35%.
Ідентифікатор: 6708
Теплоізоляція