Ефективне використання стоків
(c) Flickr

Ефективне використання стоків

В американському місті Brainerd планують розробити унікальну систему альтернативної енергетики, яка буде використовувати теплову енергію каналізаційних труб для обігріву та охолодження будинків.

Ще в 2010 році компанія `Hedden Fuels` встановила датчики в каналізації міста, щоб досліджувати температуру води і створити теплову карту енергії. Дослідження показало, що є значна кількість енергії для обігріву сотні будинків.

В першу чергу муніципалітет планує задіяти альтернативну систему для опалення будівлі поліції і місцевої середньої школи. За оцінками економія для міста складе 180 000 доларів на рік.
Для забору тепла з каналізації планують застосовувати технології, як у теплових насосах. Тим більше, що вода вже знаходиться в потрібному діапазоні температур. Однак, працювати доведеться не з чистою водою. І цю проблему необхідно вирішити.

У подальшій перспективі, міська влада планує підключити все місто до такої системи. Однак, недавній бум в США на сланцевий газ, збільшує період окупності ідеї.
Ідентифікатор: 5435
Теплоізоляція