У Києві компанія `ЕБМ-ПАПСТ Україна` розповіла про інноваційні напрямки застосування вентиляторів ebmpapst

`Інженерний центр `Промгазапарат`, головними напрямками діяльності, якого є практичні та експериментальні розробки у сфері тепломасообмінних процесів та спалювання газу, співпрацює з компанією `ЕБМ-ПАПСТ Україна` з 2007 року. У 2010 році `Промгазапарат` застосував вентилятор ebmpapst для газових пальників КП-100Б, які потім були встановлені на парових котлах Славутського пивоварного заводу (Хмельницька обл., М. Славута)`, - розповідає Олександр Старик, інженер проектів компанії `ЕБМ-ПАПСТ Україна`.

Зокрема, Славутський пивзавод придбав у `Промгазапарат` дві аналогічні пальники потужністю 1 МВт, причому одна з них укомплектована вітчизняним АС-вентилятором ВЦ-14-46 № 2,5 з двигуном 2,2 кВт/3000 об/мін-1, подача повітря регулюється шибером, а інша ЄС-вентилятором ebmpapst R3G250-AV29-B1, 700 Вт/3450 об/мін-1, подача повітря регулюється за допомогою зміни оборотів двигуна по ModBus протоколу. Діаметри робочих коліс вентиляторів в обох пальниках - 250 мм.

Головною особливістю пальники на основі ЄС-вентилятора ebmpapst є номінальна 3-кратна економія електроенергії (700 Вт проти 2200 Вт) при тій же продуктивності по повітрю, а фактично і більше 3-х разів, так як після виходу пальники на робочий режим, обороти у ЄС-вентилятора встановлюються нижче номінальних (на відміну від вітчизняного вентилятора, обороти якого залишаються практично незмінними в ході роботи пальника, оскільки повітряний потік регулюється за допомогою шибера), що призводить до зниження енергоспоживання в кубічної залежності (наприклад, при зміні оборотів в 2 рази - енергоспоживання знижується в 23 = 8 разів). Пальники на основі ЕС-вентиляторів мають плавне керування потужністю горіння, при відсутності повітряної заслінки (шибера), рівень шуму значно нижче, ніж у вентиляторів з вітчизняним АС-двигуном.

Олександр Шабалов, головний інженер Славутського пивзаводу називає переваги нових пальників на основі вентиляторів ebmpapst: `Крім головної переваги - енергоефективності, котли тепер працюють набагато тихіше, більш плавно і без збоїв`.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5074
Теплоізоляція