Наприкінці жовтня в Києві відбудеться виставка `зелених` технологій

GREENEXPO Альтернативна енергетика
26 - 28 жовтня в столичному виставковому центрі `КиївЕкспоПлаза` міжнародна виставка та конференція `GREENEXPO | Альтернативна енергетика 2011` збере більше 60-ти компаній з України, Австрії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Греції, Ізраїлю, Китаю, Франції. Відвідувачів очікує знайомство з новинками в області сонячної, вітро-, гідро-, біо-, геотермальної енергетики, управління відходами, очищення стічних вод, водопідготовки, воздухоочистки. Серед учасників - ARCON Overseas, CINK hydro-energy, Geodiagnostic, GEO-NET Umweltconsulting GmbH, LACA Wind Energy eV, MT-Energie, NEFCO, Polytechnik, PRENECON SA, Resource Recycling Industries GmbH, SunElectra, Vestas Wind Systems, Торговий відділ Посольства Австрії , ВЕО `Укрвторма`, `Юнісолар` та інші.
Виставку супроводжує насичена програма практичних галузевих конференцій за участю представників відомих компаній-лідерів, таких як VESTAS, PRENECON SA, IFC, Alstom, GE Energy, `НЕФКО`, `ТЮФ Зюд України`, `Хаммель-України` та ін Пройдуть друга щорічна конференція `Фактори, що сприяють успішній реалізації вітроенергетичного проекту` і конференція `Зелені технології: практика, інвестиції, інновації`. Послідовники `зеленого` руху зберуться на перший в Україну баркемп `зелених` ідей, проектів, технологій і дій GreenCamp Ukraine.
Активний розвиток GREENEXPO, безумовно, пов`язано з гостротою тематики. Пріоритет розвитку альтернативної енергетики чітко простежується в усьому світі. В Україні, за прогнозами експертів, саме 2011-й стане роком практичної реалізації низки проектів у сфері відновлюваної енергетики. Все більшу увагу та інтерес до України проявляють зарубіжні гравці ринку. Так, Нацагентство з енергоресурсів домовилося зі Світовим банком про довгострокової кредитної лінії в $ 350 млн. для фінансування енергозберігаючих проектів, в свою чергу, ЄБРР схвалив виділення $ 50 млн. на розвиток альтернативної енергетики в Україні. Якщо сьогодні частка `зеленої` енергетики в енергобалансі країни становить приблизно 6%, то в планах Уряду України до 2015 року - досягти в цілому 20%.
Платиновим спонсором виставки GREENEXPO 2011 виступає компанія Vestas, світовий постачальник рішень для вітроенергетики. Срібний спонсор - компанія PRENECON SA Спонсор експозиції ЕКОТЕХ - `Хаммель-України`, провідний український виробник обладнання для подрібнення, переробки та утилізації відходів. Організатори - виставкові компанії `Євроіндекс` (Україна) і expotec GmbH (Німеччина).
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 4985
Теплоізоляція