Практичний досвід реалізації вітроенергетичних проектів на виставці GREENEXPO

27 жовтня провідні європейські експерти в галузі вітроенергетики, юристи та банкіри поділяться практичним досвідом на II Міжнародної конференції `Фактори, що сприяють успішній реалізації вітроенергетичного проекту`. Захід проводить Українська вітроенергетична асоціація в рамках III Міжнародної виставки та конференції `GREENEXPO | Альтернативна енергетика`, яка відбудеться 26 - 28 жовтня у столичному виставковому центрі `КиївЕкспоПлаза`.
Успішний розвиток вітроенергетичного сектора в країні залежить від наявності законодавчої підтримки та якості підготовки проектів. Ці два чинники є одними з основних, що створюють привабливу базу для інвесторів. Дана аксіома доведена досвідом країн, що займають сьогодні лідируючі позиції в світовій вітроенергетиці.
Україна відноситься до одного з найбільш перспективних світових ринків вітроенергетичного сектора. Прийнятий в 2009 році закон про `зелений` тариф і ряд інших законодавчих документів, спрямованих на стимулювання розвитку сектора відновлюваної енергетики, вже принесли свої плоди. За минулий рік в країні відбувся ряд позитивних змін в секторі `зеленої` енергетики - були введені в експлуатацію нові вітрові та сонячні електростанції з використанням сучасних міжнародних технологій та обладнання.
У той же час існує ряд бар`єрів, що гальмують розвиток вітроенергетичного сектора в Україні. У першу чергу, це пов`язано з низькою економічною ефективністю багатьох проектів, що робить їх непривабливими для серйозних інвесторів. У чому ж основні недоробки девелоперів, які основні бар`єри стоять на їхньому шляху? Що необхідно врахувати при реалізації вітроенергетичного проекту, щоб зробити його інвестиційно привабливим? На ці запитання під час конференції дадуть провідні європейські експерти в галузі вітроенергетики, юристи та банкіри. Своєю точкою зору поділяться і провідні світові виробники вітротурбін, такі як Vestas - Золотий спонсор конференції, GE, Führlander, Alstom Wind.
На конференції будуть висвітлені питання, пов`язані з проходженням юридичного аудиту вітроенергетичними проектами. Українські вітроенергетики поділяться досвідом, набутим під час будівництва та введення в експлуатацію в Україні перших вітротурбін мегаватного класу. Всі учасники конференції отримають Звіт про стан вітроенергетичного сектора Україні, підготовлений Української вітроенергетичної асоціацією в партнерстві з СMS `Cameron McKenna`, та інші інформаційні матеріали.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 4935
Aquatherm Kyiv 2024