У жовтні пройдуть міжнародні виставки `зелених` і `чистих`технологій
Фото TRUBA.ua

У жовтні пройдуть міжнародні виставки `зелених` і `чистих`технологій

GREENEXPO Альтернативна енергетика
26 - 28 жовтня в столичному виставковому центрі `КиївЕкспоПлаза` міжнародні виставки `зелених` і `чистих` технологій `GREENEXPO | Альтернативна енергетика` і EKOTEX представлять інноваційні розробки в області екоенергетікі, охорони навколишнього середовища та раціонального природокористування. Срібним спонсором GREENEXPO 2011 виступає всесвітньо відома компанія PRENECON SA Організатори - виставкові компанії `Євроіндекс` (Україна) і expotec GmbH (Німеччина).

Актуальність подій два роки поспіль підтверджується незмінно високою увагою з боку професійної спільноти - більше 100 компаній-учасників з України, Австрії, Болгарії, Великобританії, Німеччини, Греції, Китаю, Нідерландів, Росії, Польщі і більш 6 000 фахівців вже прийняли виставки. `Це серйозна подія для українського ринку альтернативної енергетики. Тут можна зустрітися з представниками влади, банків, галузевого ринку, потенційними клієнтами та інвесторами, - зазначає М. Чагалова, менеджер з продажу компанії Vestas Wind Systems, золотого спонсора GREENEXPO 2010. - За час виставки ми поспілкувалися з великою кількістю людей. Ми переконалися, що приїхати сюди було дуже правильним рішенням `.

На сьогоднішній день GREENEXPO і EKOTEX зарекомендували себе успішною платформою для прийняття стратегічних рішень (практично 40% відвідувачів - керівники підприємств) і здійснення операцій. `Адже подібні технології не можна продати з полиці магазину - потрібне спілкування з замовником, архітекторами, інженерами, - пояснює Б.М. Краснощок, заст. директора компанії `ЕкотермоІнжінірінг` (Харків). - Виставка - один з варіантів, коли можна провести переговори з потрібними людьми прямо в рамках стенду `. Також 60% відвідувачів відзначають ефективність виставок як інструменту для вивчення ринку `зеленої` енергетики.

Одночасно з виставками GREENEXPO і EKOTEX проходять спеціалізовані конференції, де обговорюються стан, перспективи та стратегії розвитку альтернативної енергетики та екологічних виробничих технологій у світі та в Україні. Нагальність обговорюваних питань гарантована підтримкою провідних міжнародних та українських галузевих об`єднань - Української вітроенергетичної асоціації, генерального галузевого партнера GREENEXPO 2011 р.; Науково-технічного центру `Біомаса`, Європейсько-українського енергетичного агентства, Німецької федерації машинобудування та капітального будівництва (VDMA). Делегатами конференцій стали понад 1000 фахівців, серед спікерів - експерти з України, Австрії, Німеччини, Грузії, Польщі, Греції, представники міжнародних фінансових корпорацій, органів влади.

Активний розвиток GREENEXPO і EKOTEX, безумовно, пов`язано з гостротою тематики. Пріоритет розвитку альтернативної енергетики чітко простежується в усьому світі. В Україні, за прогнозами експертів, саме 2011-й стане роком практичній реалізації низки проектів у сфері відновлюваної енергетики. Все більша увага і інтерес до України виявляють закордонні гравці ринку. Так, Нацагентство з енергоресурсів домовилося зі Світовим банком про довгострокової кредитної лінії на $ 350 млн. для фінансування енергозберігаючих проектів, у свою чергу, ЄБРР схвалив виділення $ 50 млн. на розвиток альтернативної енергетики в Україні. Якщо сьогодні частка `зеленої` енергетики в енергобалансі країни становить приблизно 6%, то в планах Уряду України до 2015 року - досягти в цілому 20%.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 4816
Теплоізоляція