У Харкові запустять пілотний проект мотивації бюджетних організацій встановлювати енергоефективні системи
Дмитро Верещинський

У Харкові запустять пілотний проект мотивації бюджетних організацій встановлювати енергоефективні системи

Під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що в даний час бюджетні організації не мають мотиву шукати шляхи економії, оскільки їхні витрати на енергоносії оплачує держава. Тому наступного року він пропонує ввести пілотний проект, згідно з яким частина зекономлених організацією коштів буде спрямована на її подальший розвиток і матеріальне заохочення співробітників.

`50% зекономлених коштів відійде державі, 25% буде направлено на інші енергозберігаючі технології для цього підприємства і розвиток матеріально-технічної бази, а ще 25% - на премії керівникам і співробітникам, які брали участь в роботі і забезпечили відповідний результат`, - зазначив Михайло Добкін .

Також наступного року планується розробити звернення до Кабінету Міністрів України з приводу внесення змін до національного законодавства, щоб мотивувати бюджетні організації економити по всій Україні.

Паралельно з пілотним проектом в Харківській області планують відкрити не менше 30 котелень, що працюють на пелетах. Оскільки, і відповідні котли, і самі пелети виробляються в області.

Керівники районів отримали розпорядження надати інформацію скільки котелень у їх сільській місцевості мають працювати на пеллетах, з урахуванням доцільності, транспортних витрат на доставку палива, щоб це було вигідно і приводило до зниження споживання газу.
Ідентифікатор: 4965
Теплоізоляція