Стартував відбір проєктів термомодернізації громадських будівель України
Фото: European in Ukraine

Стартував відбір проєктів термомодернізації громадських будівель України

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочинає відбір проєктів термомодернізації громадських будівель для малих та середніх міст. Програма "Енергоефективність громадських будівель в Україні" фінансуватиметься Європейським інвестиційним банком та банком Європейського Союзу. Виділені перші 100 млн євро.

Програма охоплюватиме термомодернізацію дитячих садочків, шкіл, закладів охорони здоров'я, спортивних та культурних центрів, адміністративних будівель та інших громадських споруд. За рішенням Європейського інвестиційного банку, брати участь можуть проєкти ремонту громадських будівель, що пошкоджені військовими діями, будівництва укриттів та адаптації будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Відібрані проєкти отримають гранти у розмірі 5 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС та 4 млн євро від багатостороннього донорського фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Фінансування йтиме на утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, лічильників та систем контролю енергоспоживання, модернізацію систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

Програма спрямована на малі та середні громади, які не мали досвіду в реалізації масштабних міжнародних проєктів з термомодернізації.

Відбір проєктів триватиме до 3 червня 2023 року. З умовами можна ознайомитися в офіційному оголошенні↗️.
Ідентифікатор: 9536
Aquatherm Kyiv 2024