Європа фінансуватиме модернізацію систем опалення та вентиляції громадських будівель
Фото: European in Ukraine

Європа фінансуватиме модернізацію систем опалення та вентиляції громадських будівель

Міністерство інфраструктури розпочало відбір проєктів з термомодернізації громадських будівель у малих та середніх містах. Програма з енергоефективності громадських будівель в Україні фінансуватиметься Європейським інвестиційним банком та Банком ЄС. Перші кошти у розмірі 100 мільйонів євро вже виділені.

Програма передбачає термомодернізацію дитячих садків, шкіл, медичних закладів, спортивних та культурних центрів, адміністративних будівель та інших громадських будівель. Згідно з рішенням Європейського інвестиційного банку, допускається відновлення громадських будівель, пошкоджених внаслідок військових дій, будівництво укриттів та пристосування будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Відібрані проєкти отримають гранти у розмірі 5 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС та 4 млн євро від Фонду енергоефективності та довкілля, мультидонорського фонду Східного партнерства. Кошти будуть спрямовані на утеплення фасадів, дахів та підвальних приміщень, встановлення енергоефективних вікон та входів, а також модернізацію систем обліку та контролю енергоспоживання, опалення, вентиляції та освітлення.
Програма спрямована на малі та середні громади, які не мають досвіду реалізації великих міжнародних проєктів з термомодернізації.

Відбір триватиме до 3 червня 2023 року. Вимоги наведені в офіційному оголошенні↗️.
Идентификатор: 9536
Теплоізоляція