У Дніпропетровській області успішно запустили другу нитку магістрального водогону
Фото: Міністерство відновлення

У Дніпропетровській області успішно запустили другу нитку магістрального водогону

У Дніпропетровській області успішно запустили другу нитку магістрального водогону «Інгулець – Південне водосховище». Ця нова ділянка, разом із першою, введеною в експлуатацію в серпні 2023 року, забезпечує стабільне водопостачання жителям Кривого Рогу в обсязі 220 тисяч кубометрів на добу.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС 1,5 мільйона людей у чотирьох областях України залишилися без стабільного водопостачання. Міністерство відновлення долучилось до ліквідації наслідків, і вже на третій день після трагедії розпочато підготовку до будівництва нового водогону.

Проєкт магістрального водогону включає три ділянки загальною довжиною 155 кілометрів, з яких 10 км складає відкритий канал. Загальна довжина труб становить близько 350 кілометрів. На сьогодні готовність всіх трьох ділянок водогону становить 93%.

Після завершення будівництва водогін зможе пропускати 550 тисяч кубометрів води на добу, що остаточно розв'яже проблему водопостачання на постраждалій території. Проєкт координує Агентство відновлення.
Идентификатор: 9631