Стартап Pipes.One отримає грант на міжнародну сертифікацію
Фото: Pipes.One

Стартап Pipes.One отримає грант на міжнародну сертифікацію

Технологічна компанія «Домініон» стала одним із шести переможців, які отримають грант від ЄБРР та ЄС. 16 вересня 2021 року відбулася церемонія нагородження за участі Комісара ЄС із питань довкілля, океанів та рибальства Віргініюса Сінкявічуса, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського та заступниці голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Ірини Кравченко.
Шість українських компаній отримають «Кліматичні Інноваційні Ваучери» на суму майже 240 000 євро.

«Домініон» перемогли зі своїм стартапом Pipes.One — мобільним комплексом із виробництва полімерних труб у причепі для вантажівок. Він дає змогу виготовляти труби діаметром 300-1600 мм безпосередньо на будівельному майданчику. За даними розробників, швидкість виробництва труб діаметром 300 мм становить 285 км за рік (приблизно 1200 м на добу), а труб діаметром 1600 мм — 18 км/рік (70 м/добу).
Компанія зазначає, що технологія вдвічі скорочує використання ресурсів, економить транспортні витрати та відповідно зменшує викиди CO2 більш ніж у 10 разів.

У 2020 році компанія залучила 1,8 млн євро фінансування в рамках програми Horizon 2020. Кошти пішли на доопрацювання мобільного заводу на колесах. А «Кліматичний Інноваційний Ваучер» буде використаний для сертифікації продукту на міжнародних ринках.

Україна приєдналася до проєкту «Кліматичні Інноваційні Ваучери» у 2017 році. ЄБРР та ЄС надають гранти малому та середньому бізнесу на розроблення та впровадження кліматичних технологій.
Ідентифікатор: 9373
Aquatherm Kyiv 2024