350 млн грн перенаправлено на підвищення ефективності водо- та теплопостачання
Фото: Imani (с) Unsplash

350 млн грн перенаправлено на підвищення ефективності водо- та теплопостачання

Кабінет Міністрів України перенаправив 350 млн грн кредитів на розвиток проєктів «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» та «Другий проєкт розвитку міської інфраструктури». Проєкти в регіонах реалізуються спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

У межах «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» виділяються кредити на реконструкцію та заміну зношених систем централізованого теплопостачання. А «Другий проєкт розвитку міської інфраструктури» охоплює відновлення систем водопостачання та водовідведення, впровадження нової технології утилізації твердих побутових відходів.

Наприклад, Держпродспоживслужба повідомила, що порушення санітарного законодавства були виявлені на кожному другому перевіреному об'єкті (59,9% для об’єктів централізованого водопостачання та 45,9% для нецентралізованого водопостачання). Служба наголошує, що збільшення кількості порушень — не результат погіршення ситуації, а показник більш ефективної роботи. Тобто така гнітюча ситуація з водопостачанням в Україні триває протягом тривалого часу.
Ідентифікатор: 9351
Aquatherm Kyiv 2024