ЄС планує маркувати кондиціонери після комерційних холодильників
Макет: European Commission
Етикетка для холодильних приладів: (I) QR-код (II) назва постачальника або торгова марка (III) ідентифікатор моделі (IV) шкала класів енергоефективності від A до G (V) клас енергоефективності (VI) річне споживання енергії (AE) (VII) об'єм морозильної камери (VIII) об'єм холодильника (IX) рівень шуму (X) номер Регламенту, тобто «2019/2016»

ЄС планує маркувати кондиціонери після комерційних холодильників

З 1 березня 2021 року ЄС ввела новий дизайн енергетичних етикеток для холодильників, включаючи «комерційні холодильники», що використовуються в магазинах та торгових автоматах.

Як повідомляється на сайті Європейської комісії, далі планують врегулювати енергетичне маркування кондиціонерів, вентиляційних установок, професійних холодильних установок, кімнатних обігрівачів, бойлерів та твердопаливних котлів. Підготовча робота все ще перебуває у зародковій стадії.

За даними міжнародного проєкту регулярних опитувань Євробарометра, для 79% споживачів енергетичне маркування вплинуло на вибір покупки.

Довідка.
Максимальний клас енергоефективності (А) отримують холодильні прилади, коли їхній індекс енергоефективності (EEI) перевищує 41%.
EEI – це відношення річного споживання енергії (AE) до стандартного річного споживання енергії (SAE).
Ідентифікатор: 9282
Теплоізоляція