IKEA випускає очищувач повітря
Фото: IKEA

IKEA випускає очищувач повітря

Шведський меблевий холдинг IKEA оголосив про випуск очищувача повітря. FÖRNUFTIG планується спочатку продавати в Китаї, а з лютого 2021 року товар з’явиться на інших ринках. В Україні IKEA поки що працює як інтернет-магазин.

«В IKEA ми вважаємо, що чисте повітря в приміщенні не повинно бути розкішшю для небагатьох, тому одним із наших пріоритетів у розробленні очищувача повітря FÖRNUFTIG було досягнення низької ціни як на очищувач повітря, так і на фільтри», — зазначив Хенрік Теландер (Henrik Telander), власник продукту IKEA у Швеції.

Очищувач оптимізований для невеликих приміщень. Він рекомендований для площі приблизно 10 м2.
Оснащений трьома фільтрами:
  • фільтр для видалення великих частинок, таких як волосся та пил,
  • фільтр для видалення частинок розміром до 2,5 мкм (PM2,5), наприклад, пилка,
  • фільтр, що очищає повітря від газоподібних забруднювачів, таких як ЛОС (леткі органічні сполуки) та формальдегіди, і зменшує запахи від куріння та приготування їжі.

Бажана швидкість обертання вентилятора встановлюється на циферблаті залежно від активності в будинку. Вентилятор споживає від 2,5 до 19 Вт залежно від швидкості.

У 2018 році IKEA провела опитування і виявила помилкове уявлення про те, що повітря в основному забруднене на вулиці. Люди у всьому світі недооцінюють забруднення повітря у своїх будинках.
Ідентифікатор: 9217
Aquatherm Kyiv 2024