У Львівській області на 20,7 МВт альтернативної вітрової енергетики стане більше
Courtesy of Vestas Wind Systems A/S

У Львівській області на 20,7 МВт альтернативної вітрової енергетики стане більше

Європейський Банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив проект будівництва нової вітроелектростанції недалеко від м. Старий Самбір на Львівщині.

Компанія "Карпатський вітер", яка є дочірньою компанією "Еко-Оптіма", власниці ВЕС "Старий Самбір 1", звернулася в ЄБРР за фінансуванням вітроелектростанції потужністю 20,7 МВт. У жовтні Банк підготував передпроектний екологічний і соціальний аналіз проекту, а на початку листопада, в прес-центрі ЄБРР, з'явилася інформація, що на його реалізацію будуть виділені кошти.

Читайте також: Карпатський вітер замість російського газу: перша гірська ВЕС в Україні введена в експлуатацію

Фінансовий пакет складе 23,1 млн євро. У нього входять: 8,6 млн євро від ЄБРР, 4 млн євро від Кліматичного інвестиційного фонду "Фонд чистих технологій" (CTF), 5,5 млн євро від Інвестиційного фонду для країн, що розвиваються (IFU) і 5 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Проект розміститься на площі близько 2,5 га у верхів'ї р. Дністер (землі Старосамбірського міської ради та Стрільченської сільської ради). Запланована установка шести вітрових турбін датської компанії Vestas, кожна потужністю 3,45 МВт.

Очікуване річне виробництво електроенергії складе близько 59 млн кВт*год/рік.
Ідентифікатор: 7940
Теплоізоляція