Скасовано єдиний тариф на воду
Фото: morguefile.com

Скасовано єдиний тариф на воду

2 вересня ухвалено постанову Кабміну, яка припиняє дію єдиного тарифу на водопостачання та водовідведення. Відтепер водопостачальні організації невеликих міст зможуть формувати власні окремі тарифи на воду, повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра.


Згідно з новою постановою, влада на місцях отримала можливість зменшувати тарифи, перерозподіляючи витрати на надання послуг з водопосточання та водовідведення. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Він зазначив, що попередні умови тарифоутворення були неефективними для невеликих міст та селищ, а переплачувати за послуги доводилось кінцевим споживачам.


Раніше єдиний тариф на воду формувався відповідно до декількох груп споживачів. Тепер у порядку формування тарифів на воду враховуватимуться особливості надання підприємствами послуг з водопостачання та водовідведення.


Нагадаємо, що Кабмін ратифікував угоду між урядами України та Японії про надання українській стороні 900 млн $ (що становить майже 20 млрд грн) на реконструкцію Бортницької станції аерації. За попередніми розрахунками, цих коштів має вистачити на комплексний ремонт та добудову станції, що дозволить очистити територію від мулу та позбавити райони лівобережноъ частини Києва від неприємного запаху.


Як повідомлялось раніше, Світовий банк планує виділити 772 млн $ на ремонт водоканалів в Україні.


Нагадаємо, що почала працювати онлайн-мапа якісної питної води у місті Києві.

Ідентифікатор: 7382
Aquatherm Kyiv 2024