Ebm-papst презентувала нове покоління відцентрових вентиляторів
Фото: ebm-papst
Новий вентилятор, який фільтрує руйнуючі гармоніки, завдяки корекції коефіцієнта потужності. Це дозволяє легко підключати вентилятори паралельно.

Ebm-papst презентувала нове покоління відцентрових вентиляторів

Фахівці компанії Ebm-papst вдосконалили серію відцентрових вентиляторів RadiPac, яка розроблена для систем вентиляції та кондиціонування повітря. Як повідомляють у прес-центрі компанії, прем'єра відбулася на березневій інсталяційній виставці ISH у Франкфурті-на-Майні.

Перед інженерами ebm-papst Mulfingen GmbH стоїть завдання розробляти нові продукти кращими з точки зору економіки та екології, ніж їх попередники. Цього разу основну увагу приділили не двигунам GreenTech EC, ефективність яких перевищує 90% і можливі незначні поліпшення, а області, де повітря надходить в робоче колесо. Навіть зміна положення двигуна робочого колеса дозволила добитися гарного компромісу між компактністю всього блоку і аеродинамікою оптимального розміщення. У самому колесі встановили нові порожнисті алюмінієві лопаті. Спеціальна форма знизила вагу робочого колеса і збільшила стабільність роботи.
Вдалося знизити втрати тиску на вході.
Результатом оптимізації стало збільшення ефективності роботи на 10% і зменшення рівня шуму на 3 дБ.

Допрацьовані вентилятори доступні в розмірах від 250 мм до 560 мм.

Серію розробили і запустили в 2013 році, а восени 2015 на ринку з'являться вентилятори з останніми нововведеннями. У компанії відзначають, що діапазон застосування новинки не обмежується тільки центральними кондиціонерами. З їх допомогою можна ефективно охолоджувати електроніку, наприклад, інвертори.
Ідентифікатор: 7152
Aquatherm Kyiv 2024