Українські виробники біогазу можуть розраховувати на підтримку НАК “Нафтогаз України”
Фото: utg.ua

Українські виробники біогазу можуть розраховувати на підтримку НАК “Нафтогаз України”

“Нафтогаз” констатує готовність сприяти розвиткові виробництва біогазу в Україні, зокрема, у питанні використання для цих цілей потужностей вітчизняної ГТС, повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.

Про це йшлось 17 лютого на тематичній конференції, присвяченій можливостям сфери виробництва біологічного газу в Україні. Захід відбувся за участі спеціалістів із профільних міністерств, ПАТ “Укртрансгаз”, НКРЕКП та експертів з іноземних компаній.

Зокрема, представники таких німецьких компаній, як Fachverband Biogas e.V., BiogasOst GiD GmbH та E.On Technologies GmbH поділились з українськими партнерами своїм досвідом виробництва біологічного газу. За їхніми даними, наразі Німеччина виробляє приблизно 2 млрд м3 біогазу. У планах — збільшити виробництво до 10 млрд м3 (а це 10% від внутрішніх потреб країни) до 2030 року.
Учасники конференції наголосили, що сьогодні в Україні є можливість виробляти та реалізовувати до 6,3 млрд м3 біогазу та біометану на рік.

Представники НАК “Нафтогаз України” заявили про підтримку цього напрямку розвитку альтернативних енергоносіїв та готовність сприяти наданню доступу виробників біологічного газу до ГТС України.

Нагадаємо, що на розвиток біоенергетики до 2020 року планується залучити 17 млрд євро.

Як повідомлялось раніше, з 2020 року Німеччина зможе віддавати "на збереження" в Норвегію свою "зелену" енергію.
Ідентифікатор: 7056
Теплоізоляція