Ухвалено дорожню карту із розробки законодавчих реформ для зміцнення енергетичної незалежності України
Фото: morguefile.com

Ухвалено дорожню карту із розробки законодавчих реформ для зміцнення енергетичної незалежності України

На засіданні Колегії Держенергоефективності було прийнято дорожню карту зі створення правової бази для на підвищення енергоефективності та розвитоку відновлювальної енергетики в Україні, повідомляє прес-служба Агентства.

У засіданні взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, НАК "Нафтогаз України", УСПП, низки галузевих громадських організацій та експерти ринку.

Дорожня карта включає заходи з розробки та прийняття 42 нормативних актів, які дозволять змінити структуру і обсяги споживання тепло- та електроенергії в Україні та дадуть можливість розвивати відновлювальну енергетику.
За словами Олександра Чалого, члена Колегії Держенергоефективності, прийняття дорожньої карти є позитивним сигналом для іноземних інвесторів та європейських партнерів.

На засіданні Колегії одностайно було підтримано внесення пункту про врахування вимог Директиви Європейського Парламенту та Ради 2009/28/ЄС, які передбачають заохочення до використання “зеленої” енергії в рамках розроблення Енергетичної стратегії України до 2030 року.

Як раніше зазначалось, на розвиток біоенергетики до 2020 року планується залучити 17 млрд євро.
Ідентифікатор: 7048
Aquatherm Kyiv 2024