«Зелений» тариф має шанс наблизитись до економічно обґрунтованого рівня: НКРЕКП та бізнес-спільнота обговорили відповідний законопроект
Фото: morguefile.com

«Зелений» тариф має шанс наблизитись до економічно обґрунтованого рівня: НКРЕКП та бізнес-спільнота обговорили відповідний законопроект

27 січня у рамках робочої зустрічі Андрія Геруса, члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з підприємцями та профільними асоціаціями сфери альтернативної енергетики відбулось обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії». Поміж учасників були присутніми також Лев Підлісецький, член Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Ольга Єрьоміна, представник ЄБРР, передає прес-служба НКРЕКП.

Одним з найважливіших питань обговорення стало наближення «зеленого» тарифу на електроенергію, вироблену з використанням альтернативної енергетики, до економічно обґрунтованого рівня. Також обговорювались можливість скасування чи обмеження місцевої складової; вдосконалення механізму підключення об’єктів альтернативної електроенергетики до електромереж та скасування пільг, які на практиці виявились неефективними.

За результатами зустрічі сторони домовилися взяти зазначений проект Закону за основу та додатково розглянути його у Комітеті ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.
На думку учасників, Закон має виконати одну з найважливіших функцій — зміцнити інвестиційну привабливість галузі відновлювальної енергетики України для іноземних партнерів.
Андрій Герус наголосив на зацікавленості НКРЕКП у подальшій співпраці з бізнес-спільнотою та представниками профільних асоціацій.

Нагадаємо, що минулого року українські вітроелектростанції в два рази збільшили вироблення електроенергії — 1123,7 млн кВт*г (не враховуючи АР Крим) проти 630 млн кВт*г у 2013 році (з урахуванням потужностей вес Криму).
Ідентифікатор: 7013
Aquatherm Kyiv 2024