500 млн грн виділено на компенсацію різниці тарифів з метою заміщення газу у 2015 році
Фото: bonistics.org

500 млн грн виділено на компенсацію різниці тарифів з метою заміщення газу у 2015 році

У Держбюджеті-2015 закладено суму у 500 млн грн, яку буде спрямовано на тарифне стимулювання у сфері виробництва теплоенергії для населення на теплогенеруючих станціях (окрім ТЕЦ, ТЕС і АЕС) за умови використання альтернативних природному газу видів палива, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Державна компенсація у даному випадку покриває різницю між економічно обґрунтованим тарифом на виробництво теплоенергії для потреб населення з будь-яких видів палива, окрім природного газу, та збитковим тарифом на виробництво теплоенергії на цих же теплогенеруючих установках.
Відповідний механізм, який стимулює відмовлятися від газу та переходити на альтернативні види палива об’єкти теплоенергетики було затверджено постановою Кабміну від 09.07.14 р. № 293 «Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання».

Нагадаємо, що за три місяці понад 1600 громадян придбали котли на альтернативному паливі, скориставшись спеціальною програмою, за якою держава відшкодовує громадянам 20% від вартості обладнання.
Ідентифікатор: 6997
Теплоізоляція