Рівень тепловтрат Києва буде визначатися шляхом спеціальної аерозйомки
Фото: horuslab.eu

Рівень тепловтрат Києва буде визначатися шляхом спеціальної аерозйомки

Столична влада планує провести діагностику теплових мереж за допомогою тепловізійної аерозйомки. Отримані дані про тепловтрати на території столиці дадуть можливість більш ефективно проводити заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності будівель, йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА наголосив на тому, що за результатами аерозйомки заходи з енергозбереження будуть реалізовані перш за все у найбільш проблемних місцях з точки зору втрат теплової енергії. Дані будуть взяті за основу при проведенні планових ремонтних робіт уже цього року.
Аерозйомку планується проводити з гвинтокрила Мі-2 практично до завершення опалювального сезону у нічні години (22:00-05:00) для отримання максимально точних показників. Польоти будуть здійснюватись у таких режимах і на такій висоті, щоб мінімізувати шумовий вплив на населення.
За словами виконавчого директора ПАТ «Київенерго» Юрія Магери, тепловізійна аерозйомка дозволяє комплексно діагностувати теплові мережі міста, завдяки чому вважаеться одним з найефективніших у світовій практиці методів перевірки стану теплових мереж. У Києві подібну діагностику буде проведено вперше.
Дозволи на проведення польотів надали Управління держохорони, Генштаб та Державіаслужба України.

Нагадаємо, що раніше П. Пантелєєв заявляв про можливість економії на опаленні до 700 грн за сезон за умови установки квартирного теплового лічильника (для мешканців квартир площею до 55 м²).

Довідка:
За інформацією столичної мерії, теплові мережі Києва мають протяжність у 2,5 тис. км (у двотрубному вимірі). Рівень зношеності мережі становить 60%. У міжопалювальний період 2014 року було проведено заміну понад 70 км труб тепломереж на нові пластикові та металічні ізольовані труби.
Ідентифікатор: 6991
Теплоізоляція