У столичних будинках встановлять 2,5 тис. лічильників теплової енергії
Фото: vasis2010.com.ua

У столичних будинках встановлять 2,5 тис. лічильників теплової енергії

Протягом першої половини 2015 року столична влада планує встановлення 2500 лічильників теплоенергії в будинках комунальної власності Києва. Близько 2000 будуть обладнані за міські бюджетні кошти, 500 — за рахунок “Київенерго”, заявив Ігор Ніконов, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації, йдеться у повідомленні КМДА.

Враховуючи, що у попередні роки вже було встановлено близько 2000 таких приладів, до кінця наступного року, за словами Ігоря Ніконова, майже половина столичних житлових будинків буде обладнана тепловими лічильниками. Кошти на придбання лічильників КМДА виділяє у рамках програми енергозбереження, яка здійснюватиметься за рахунок скорочення витрат на капітальне будівництво та з інвестиційних коштів, що їх має намір залучати столична мерія.
Програма енергозбереження також передбачає встановлення у житлових будинках регуляторів подачі тепла, що допоможе ефективно використовувати теплову енергію відповідно до температурного режиму. Сьогодні, за словами чиновника, багатоповерхові житлові будинки столиці у середньому споживають у 5 разів більше теплоенергії, аніж будинки у Європі.

Як раніше повідомлялось, регулятори подачі тепла в житлових будинках зекономлять 20% теплової енергії.
Ідентифікатор: 6927
Aquatherm Kyiv 2024