Хімічна промисловість хоче повернути рентабельність гідрофторвуглецям
Фото: Arkema

Хімічна промисловість хоче повернути рентабельність гідрофторвуглецям

Останні кілька років європейський бізнес гідрофторвуглеців, які використовуються в якості холодоагентів, страждає від тенденції постійного зниження цін, що призвело до нестійкого рівня рентабельності по всьому ланцюжку створення вартості. Гравці на ринку говорять про обов'язкову необхідність відновлення прибутковості, щоб зберегти інвестиції в розвиток рішень з низьким значенням індексу Потенціалу Глобального Потепління (GWP). Гідрофторвуглеці, які прийшли на заміну хлорфторуглеродов, не руйнують озоновий шар, але сприяють глобальгному потеплінню, тому до них застосовуються все більш строгі сучасні екологічні вимоги.

Наприклад, міжнародна хімічна компанія «Arkema» оголосила про збільшення відпускних цін у Європі всього ряду продукції під ТМ Forane. Продукція подорожчала на 20%. Нові ціни набирають чинності негайно або як тільки дозволять укладені контракти.

Під брендом Forane компанія випускає широкий спектр фторованих газів для охолодження повітря в побутових, комерційних системах кондиціонування, а також в промисловому холодильному обладнанні.
Ідентифікатор: 6915
Aquatherm Kyiv 2024