У Івано-Франківську опалюватимуть будинки із застосуванням геотермальних технологій
Фото: mvk.if.ua

У Івано-Франківську опалюватимуть будинки із застосуванням геотермальних технологій

У Івано-Франківську буде запущено пілотний проект, який передбачає встановлення теплових насосів для опалення будинків, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Сергій Кушнір, директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону розповів на засіданні робочої групи з питань енергозбереження та енергоефективності про пропозицію від американських партнерів розпочати в України використання геотермальної енергії для опалення будинків.
У рамках цієї ініціативи готується пілотний проект, реалізація якого запланована на базі проектної пропозиції від КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Інформація щодо площі, яку планується опалювати із використанням геотермальних технологій, не повідомляється. Джерела фінансування, включаючи американські Федеральні системи фінансування, будуть визначені у ході підготовки проекту.
Кушнір наголосив, що у рамках роботи над проектом партнерам із США було запропановано взаємодіяти із місцевою владою та комунальними підприємствами, а також ДП "Державно-приватне партнерство".

Нагадаємо, що згідно нещодавно прийнятого Національного плану дій з відновлюваної енергетики, Україна планує до 2020 року 11% необхідної енергії отримувати через відновлювальні джерела. Для реалізації цього наміру планується залучити 300 млдр грн інвестицій.

Довідка:

Геотермальна енергетика — різновид відновлювальної енергетики, передбачає отримання електоенергії з теплової енергії підземних джерел. ГеоТЕС є екологічними: відпрацьована термальна вода повертається під землю, кількість шкідливих викидів в атмосферу мінімальна тощо. В Україні одним з регіонів, перспективних для розвитку геотермальної энергетики, є Закарпаття.
Ідентифікатор: 6909
Теплоізоляція