Норвежці сприятимуть створенню центрів біоенергетики в Україні
Фото: morguefile.com

Норвежці сприятимуть створенню центрів біоенергетики в Україні

19 листопада відбулась зустріч представників Норвезько-Української Торгової Палати з Головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергієм Савчуком. Під час зустрічі були обговорені деталі співпраці із норвезькими спеціалістами у напрямку створення в Україні біоенергетичних центрів за прикладом Норвегії, повідомляє Управління популяризації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності України.

Ерик Хол, управляючий директор норвезького технопарку Energy Farm, розповів про позитивний досвід функціонування центрів біоенергетики, у яких наочно демонструються можливості використання біопалива для отримання як тепло- так і електроенергії. За його словами, на даний момент уже розпочата робота зі створення такого центру у Тернопільської обл. (м. Борщів).
Представники Норвезько-Українського Торгової Палати наголосили на тому, що співпраця з україною у питаннях енергоефективності та відновлювальних джерел енергії є пріорітетною для Норвегії.
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив на важливості вивчення зарубіжного досвіду використання біопалива у світлі того, що Україна має великий потенціал для розвитку відновлювальних джерел енергії. А з процесом децентралізації, коли повноваження і ресурси передаються місцевим властям, підвищиться енергетична незалежність регіонів.

Нагадаємо, що Уряд України планує залучити 300 млрд грн на розвиток відновлювальної енергетики до 2020 року.

Довідка:
Норвежсько-Українська Торгова Палата (NUCC) — неприбуткова недержавна організація, заснована у 2008 році, сприяє налагодженню торгово-економічних відносин та розвитку інвестиційних проектів між компаніямі Норвегії та України.


Ідентифікатор: 6903
Aquatherm Kyiv 2024