Чеська компанія готова вкласти 1,5 млн євро у енергоефективні проекти Львівщини
Фото: morguefile.com

Чеська компанія готова вкласти 1,5 млн євро у енергоефективні проекти Львівщини

У середні листопада Львівська облдержадміністрація та чеська компанія TTS eko s.r.o. підписали угоду про співробітництво, згідно з яким у області планується реалізація низки проектів, спрямованих на модернізацію котелень та теплових мереж, передає прес-служба Львовської ОДА.

Першим проектом TTS eko s.r.o. стане заміна газових котлів на твердопаливні у котельні у Дублянах, а також модернізація теплової мережі міста. На цей проект, реалізація якого має розпочатися уже наприкінці поточного року, чеська компанія виділяє 1,5 млн євро. Юрій Турянський, т.в.о. голови ОДА, коментуючи підписаний Меморандум, зазначив, що результатом впровадження енергоефективних проектів стане більш ощадливе використання природного газу та збільшення попиту на місцеві альтернативні види палива.
Чеська компанія TTS eko s.r.o. вже має досвід реалізації проектів в Україні — спільно з компанією “Еко-оптіма” у 2012-2013 роках була побудована та введена в експлуатацію перша в регіоні Самбірська фотоелектрична сонячна електростанція потужністю 3,1 мВт (с. Ралівка Львівської обл.). Інвестиції у проект становили від 1,3 до 1,5 млн євро за один мВт потужності.
За словами Ріхарда Горки, гендиректора компанії TTS, вдалий досвід співпраці у реалізації проекту сонячної електростанції позитивно вплинув на прийняття рішення про розширення діяльності у Львівській області.

Нагадаємо, що, згідно з Національним планом дій, Україна має намір залучити 300 млрд грн інвестицій на розвиток відновлюваної енергетики до 2020 року.

Довідка:
TTS eko s.r.o. — чеська компанія, один з провідних європейських виробників котлів на біомасі, здійснює інвестиції у розвиток відновлювальної енергетики.
Ідентифікатор: 6898
Теплоізоляція