Фахівці підготували план збільшення видобутку газу в Україні
Фото: morguefile.com

Фахівці підготували план збільшення видобутку газу в Україні

Спеціалісти нафтогазової промисловості розробили та подали до Уряду план оптимізації функціонування вітчизняної енергетики. План передбачає проведення низки заходів, які будуть спрямовані на підвищення об’ємів видобутку газу в Україні, що сприятиме зміцненню енергетичної незалежності держави, передає прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Документ було розроблено на круглому столі, який провели Київський Міжнародний Енергетичний клуб, Українська нафтогазова академія, НАК "Нафтогаз України" та представники приватних компаній з видобудку газу.
У документі передбачено введення в дію комплексу змін податкового та регуляторного характеру, які сприятимуть залученню інвестицій у галузь газовидобування.
Також, на думку фахівців, у “Енергетичної стратегії на період до 2030 року” необхідно передбачити освоєння глибокозалягаючих покладів (до 5000 м) із значними прогнозними ресурсами газу.
У документі вказано, що собівартість газу для населення має встановлюватись на економічно обґрунтованому рівні. Також необхідно створити сприятливі умови для збільшення власного видобутку газу. Задля ефективного залучення місцевої влади у регіонах до питання розвитку газо- та нафтовидобутку фахівці пропонують частину податків за надрокористування спрямувати до бюджетів на місцях.

Як раніше повідомлялось, Україна збільшує обсяги видобутку природного газу.
Ідентифікатор: 6885
Теплоізоляція