На розвиток відновлювальної енергетики України буде залучено 300 млрд грн
Фото: morguefile.com

На розвиток відновлювальної енергетики України буде залучено 300 млрд грн

Згідно з нещодавно прийнятим Національним планом дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, Україна має намір залучити 300 млдр грн інвестиційних коштів на розвиток галузі. Про це заявив Голова Держенергоефективності України Сергій Савчук на церемонії відкриття VІІ Міжнародної спеціалізованої виставки “Енергоефективність. Відновлювана енергетика-2014”, повідомляє прес-служба відомства.

Сергій Савчук наголосив, що на шляху до зміцнення енергетичної незалежності України, Уряд розробив цілий ряд нормативно-правових актів, які передбачають стимулювання заміщення газу. Згідно Плану, у 2020 році відсоток енергії, виробленої з альтернативних джерел, у загальному енергобалансі країни має становити 11%, у той час як сьогодні ця цифра сягає лише 3,8%. Реалізація цієї стратегії потребує інвестицій у розмірі близько 300 млдр грн. За словами чиновника, Уряд активно працює у напрямку створення максимально привабливих умов для іноземних інвесторів.
Вальтер Треттон, керівник відділу Програм зовнішньої допомоги "Енергетика, транспорт, навколишнє середовище" Представництва Європейського Союзу в Україні, наголосив на відкритості ЄС до співпраці з Україною у питанні налагодження безперебійного енергозабезпечення.

Нагадаємо, що вітроенергетика в Україні набрала 500 МВт встановленої потужності.
Ідентифікатор: 6868
Aquatherm Kyiv 2024