Стартував проект Світового банку з підвищення енергоефективності трьох українських міст
Фото: worldbank.org

Стартував проект Світового банку з підвищення енергоефективності трьох українських міст

Світовий банк розпочав реалізацію проекту технічної допомоги «Україна — трансформаційне підвищення енергетичної ефективності в містах» за підтримки Ініціативи трансформаційного підвищення енергетичної ефективності в містах (CEETI) і Програми допомоги в управлінні енергетичним сектором (ESMAP), передає прес-служба Мігрегіону.

Згідно з Проектом, трьом містам України (Київ, Тернопіль та Кам'янець-Подільський) надається технічна допомога, спрямована на підвищення інвестиційної привабливості сфери муніципальних послуг, інфраструктури та будівництва, що сприятиме підвищенню енергоефективності міст.
Зокрема, містам надається допомога в ефективному плануванні та впровадженні інвестиційних програм з підвищення енергоефективності у ЖКГ, а також фінансові механізми для їх подальшого тиражування; розробляються рентабельні муніципальні проекти у сфері енергоефективності та полегшення їх фінансування; поширення зазначених схем і механізмів в усіх українських містах.
У рамках проекту в Україну 10 листопада поточного року з офіційним візитом приїде робоча група Міжнародного банку реконструкції та розвитку на чолі Тамарою Сулухією, керівником програм сектору інфраструктури і стабільного розвитку. 10, 11 та 13 листопада фахівці проведуть семінари у трьох вищезазначених містах, де представлять та обговорять план реалізації проекту і ознайомлять представників місцевої влади з Інструментом швидкої оцінки міської енергетики (TRACE), який буде залучений у перших трьох містах.

Нагадаємо, що Уряд розробив План позбавлення від газової залежності для комунальної та бюджетної сфер до 2018 року.
Ідентифікатор: 6860
Теплоізоляція